Vali Mustafa Tutulmaz Milli Mücadele Kahramanlarından İkazcı Mehmet Şükrü Bey’in Anma Programına Katıldı

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu


Vali Mustafa Tutulmaz Milli Mücadele Kahramanlarından İkazcı Mehmet Şükrü Bey’in Anma Programına Katıldı

Milli Mücadele kahramanlarından Afyonkarahisar milletvekili olarak 1. Meclis’te bulunan hukukçu ve gazeteci İkazcı Mehmet Şükrü Bey’in (Koçoğlu) ölümünün 80. yılı nedeniyle düzenlenen Anma Proğramı Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla Rehberlik Araştırma Merkezinde yapıldı.

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nce düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Burcu Köksal ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Dernek Başkanı Mehmet Ali Özerkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Ankara’da yaşayan Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Anma Programında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; ”İlimizin önemli şahsiyetlerinden birini tanıma ve aynı zamanda onu anma adına tertiplenen bu toplantıya teşrif ettiğiniz için hepinize önce hoş geldiniz diyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Esas teşekkürü tabii ki derneğimiz hak ediyor. Bir yönüyle de burada belki bizim üniversite olarak, Kültür Müdürlüğü olarak ve Valilik olarak bizlerin bu tür etkinlikleri yaparak değerli hocalarımızı çağırmamız gerekirken sağ olsunlar onlar bu işi üstlenmişler. Kendilerine özellikle bu yüzden teşekkür ediyoruz. Ama tabi bir yönüyle de ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarına da örnek olmaları dolayısıyla da güzel bir başlangıç olarak değerlendiriyorum. İlimiz gerek kurtuluş savaşında, gerek ondan sonraki dönemde önemli şahsiyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bunlar hem kurtuluş savaşının kazanılmasında, hem de kazanıldıktan sonra bunun şekillenmesinde ve bu güne kadar gelmesinde, gerek düşünür olarak, gerek siyaset alanında olarak önemli şahsiyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bundan dolayı biz ne kadar onur duysak azdır. İlimiz tarih ve kültür alanında önemli bir şehir. Bunu her geçen gün kamuoyuyla, toplumla daha fazla paylaşmanın, onlara bunu daha iyi tanıtmanın çabası içerisindeyiz. Bunda da bugüne kadar önemli bir başarı elde edildi. Ama daha çok çalışmalıyız, daha çok gayret etmeliyiz. Tekrar sizlere katıldığınız için, dernek ve yöneticilerimize de bu programı hazırladıkları için özellikle teşekkür ediyoruz. Toplantının bundan sonraki değerlerimizin ortaya çıkması adına bir başlangıç olması dileğiyle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, sizlere de saygılarımı sunuyorum.“ dedi.

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Özerkan’ın Açılış konuşması ile başlayan program Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun moderatörlüğünde ve Prof. Dr. Ahmet Altıntaş, eğitimci İhsan Akar ve İkazcı Mehmet Şükrü kitabının yazarı Tarihçi Süha Ünsal’ın konuşmalarıyla sona erdi.

Anma programı panelistlere plaket takdimi ile sona erdi.