İhvan-ı Musiki programında Afyonkarahisar’ı tanıtan Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, “Yurdumuzun her köşesi özeldir, ama Afyonkarahisar bir başka güzeldir” dedi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen tarafından organize edilen ve ayda iki kez düzenlenen ‘İhvan-ı Musiki’ adlı söz ve müzik programı AKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. ‘4.23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği’ nedeniyle Afyonkarahisar’da bulunan Türkiye’nin müzik alanındaki tanınmış isimleriyle akademisyenleri, AKÜ tarafından yapılan ‘İhvan-ı Musiki’ adlı programa katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Doç. Dr. Türkmen, konukların da katılımıyla sıcak bir sohbet ortamında yürütülen bu programın müzik ve sanat değerlerimizi yeniden hatırlamak ve yaşatmak adına önemli bir adım olduğunu kaydetti.
Toplantıda AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından Afyonkarahisar’ın kültürü ve marka değerleri hakkında bilgi verilirken, Afyon Musiki Derneği sanatçıları Raif Somer, Ebubekir Özen, Mehmet Ali Adak, Ali Aksoy ve İsmail Engin tarafından da Afyonkarahisar türküleri seslendirildi.
NAKİLCİOĞLU AFYONKARAHİSAR’I ANLATTI
Katılımcılara barkovizyon eşliğinde Afyonkarahisar’ı tanıtıcı bilgiler aktaran Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, beş bin yıl öncesinden bugüne kadar Afyonkarahisar topraklarında Hititler, Frigler, Büyük İskender ve Araplar’ın hüküm sürdüğünü ifade ederek, “Tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Afyonkarahisar en son Türklere kucak açmıştır. Büyük Taarruz bu topraklarda başlamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri de bu topraklarda atılmıştır” dedi.Adıyla özdeşleşen bir kent olarak Afyonkarahisar’ın haşhaşla ve tarihi kalesiyle bütünleştiğini anlatan Doç. Dr. Nakilcioğlu, zengin bir tarih, turizm ve kültür mirasına sahip olan Afyonkarahisar’ın Frig Vadisi, inanç merkezleri, tarihi evleri ve konakları ile isim yaptığı kadar, şehre özgü Mevlevihane, Afyon Lisesi, Zafer Anıtı gibi simgelerle de anıldığını dile getirdi. Sucuk, kaymak, ekmek kadayıfı, şekerleme çeşitleri ve zengin yemek kültürüyle damak zevkine hitap eden Afyonkarahisar’ın, Akdağ Tabiat Parkı, yılkı atları, flamingolar, geyikler ve eşsiz doğa güzellikleri ile de göz zevkine hitap ettiğine dikkat çeken Doç.Dr.Nakilcioğlu, “Yurdumuzun her köşesi özeldir, ama Afyonkarahisar bir başka güzeldir” diye konuştu.
Afyonkarahisar Belediyesi, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Polifonik Korolar Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘5.23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği’ nedeniyle Afyonkarahisar’da bulunan ve İhvan-ı Musiki programına katılan heyet, sözlü sunum aralarında Afyonkarahisar türkülerini de mahalli sanatçıların ağzından dinleme fırsatı buldu.