Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ne üye gençlerle Sporcu Oteli'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ne üye gençlerle Sporcu Oteli'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

                Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Spor Kompleksi alanında inşa edilen Sporcu Oteli'nin ilk kahvaltı misafirleri Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ne üye gençler oldu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban ve çocuklarıyla birlikte ev sahipliği yaptığı kahvaltıya, Park Bahçeler Müdürü Kasım Baydar, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri; Bekir Döner, Nurşen Ersan ve Ozan Keleş ile ADD üyesi gençler katıldı.

                "İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ EN ÖNEMLİ ŞEY SEVGİDİR"

                Yemekte gençlerle tanışan Başkan Çoban, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada kardeşlik mesajları verdi. "Ülkemizin ve hatta tüm dünyanın şu anda ihtiyaç duyduğu en önemli şey sevgidir" diyen Başkan Çoban; "Bugün Afyon, Uşak ve Dumlupınar'daki şehitliklerimiz, Hakkari'den, Diyarbakır'dan, Bakü'den, Humus'tan, Halep'ten gelip, Kurtuluş Savaşı'nda ülkemizin bağımsızlığını korumak için can vermiş şehitlerimizle dolu. Diyarbakır, Bakü, Humus neresi Afyon, Uşak, Dumlupınar neresi. Ama onlar öyle dememişler. O zaman ki ulaşım şartlarına rağmen oralardan gelip buralarda şehit olmuşlar. Dün onlar vatanımızın her köşesini vatan olarak görüp şehit olmuşlarsa, bizim de bugün ülkemizin her tarafını aynı derecede sevip bağrımıza basmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

                "ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARI BOZALIM"

                Bu konuda en önemli kriterin, insan ayrımı yapmamak olduğunu vurgulayan Başkan Çoban; "Bir insan vatanına bağlı mı, bayrağına saygısı var mı, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü savunuyor mu bizim için bu önemli. Bir de inançlara ve insan haklarına saygılı olmak gerekiyor. Bir kişi Budist olabilir ama sen neden Budist'sin diyemeyiz. Kendi inançları ölçüsünde, farklı inançlı ya da inançsız bir kişiye zarar vermediği müddetçe bizim için zararı yoktur. Bunlar olduğu müddetçe herkesi sevmemiz gerekir. Bugün dünyanın ihtiyaç duyduğu şey budur. Maalesef bizim üzerimizde emelleri olanlar, ırk savaşlarıyla mezhep savaşlarıyla bizleri karşı karışa getirmeye çalışıyorlar. Bunlara müsaade etmemeli ve bu tür oyunları kardeşliğimizle bozmalıyız" diye konuştu. ADD Şube Başkanı Veli Cengiz de davetinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti.

                Başkan Burhanettin Çoban kahvaltının ardından ADD Şube yönetimi ve gençlerle birlikte Atatürk Hatıra Ormanı'nı gezdi. Burada gençlerle bol bol fotoğraf çektiren Başkan Çoban, yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.