“İhsaniye ilçesinde 12.01.2015 tarihinde alınan 4199 ha’ lık alana ait Jeotermal arama ruhsat sahasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal Uygulama Araştırma Ensititüsü Müdürlüğü tarafından Jeofizik çalışmaları 2015 yılı Kasım ayında tamamlanmıştır. İhale sonucu 800 Metre sondaj yapılmıştır. Sondajda işletme ruhsatı alımı için 130 metreye indirilen deneme pompasında 23 Lt/sn 36 derece su alınmıştır. Yeterli pompa indirildiğinde 30 Lt/sn su alınacağı tahmin edilmektedir. İşletme izni için gereken numuneler alınmış ve ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir.

 1000 veya 1200 metre derinliklere inildiğinde daha yüksek dereceli ısı temini mümkün olabilecek iken - bir an önce termal sahada da önümüzü açmak amacıyla bilhassa İhsaniye Belediyesinin ekonomik şartları da göz önüne alınarak şimdilik bu haliyle suyun yeterli olduğu kanaatine varılmıştır. İleride ekonomik güçle de bağlı olarak yine İhsaniye Belediyesi tarafından daha derin sondaj yapılarak sera, konut ısıtması, kaplıcalar yapılabilecek,belki de enerji bile üretilebilecektir. Saha işletme ruhsatının da alınması sonucu 30 yıllığına belediyemizin kullanımına geçmektedir. Bu suyla İhsaniye’de , Gazlıgöl Yaylabağı Termal havzasında ve hatta Afyonkarahisar’ da olmayan büyüklükte bir AQUAPARK yapılması planlanmaktadır. Şimdilik örnek Aqupark simülasyonu ve planları Gazlıgöl Belediye Başkanlığından tedarik edilmiştir. Maddi şartlar olgunlaştıkça geliştirilerek büyütülebilecek saha mevcuttur.

 Suyun çıkması ilçe ekonomisinin daha iyiye gitmesi yapılan yeni ve konforlu binalar, parklar ve sosyal tesisler, halkımıza yapmaya çalıştığımız küçük de olsa fark yaratan güzellikler, bölgemizin rantının daha da yükselmesi sonucunu doğuracaktır. Bu çalışmanın yapılması sırasında bir çok kişi ve kurumdan destek aldı.

Bilhassa yapılan işleri küçümsemeye çalışan az da olsa bir kesime karşı belediye meclis üyelerimizin, personelimizin, Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatımızın, bizlere hayır dualarıyla destek veren kıymetli halkımızın ilgileri takdire şayandır. Bu vesileyle İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi yetkililerine, Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat ve yöneticilerine, Akparti teşkilat ve yöneticilerine, parti gözetmeksizin bilhassa bu konuda destek olan kıymetli belediye meclis üyelerimize, Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal Uygulama Araştırma Ensititüsü Müdürlüğüne, Jeofizik mühendislerimize, sondaj firması yetkililerine seçimlerden bu yana bizzat emekleri geçen her kademede belediye personelimize çok teşekkür ediyorum. İhsaniye'ye önce gelen kazanır diyorduk, yine diyoruz. İhsaniye Afyonkarahisarın parlayan yıldızıdır. Güzel şeyler oluyor. Daha güzel şeyleri birlikte başarmak için çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir kent bırakmak için el birliğiyle çalışmaya devam edelim. Allah yar ve yardımcımız olsun.”