Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Karacaahmet beldesinde belediyeye ait toplu taşıma araçlarının çalışma izninin durdurulması, belde sakinleri tarafından protesto edildi. Kadın ve çocuklar ilk olarak belediyeye tepki gösterdi, kaymakamın gelerek araç sözü vermesiyle olaylar ‘zafer’ sloganlarıyla sona erdi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belediyelere gönderdiği toplu taşıma ile ilgili yazısının ardından İhsaniye ilçesine bağlı Karacaahmet beldesinden ilçeye araç gitmemesi vatandaşların protestosuna neden oldu. Karacaahmet beldesindeki kadın ve çocuklar toplu taşıma haklarının geri verilmesi için belediye önünde toplanarak eylem yaptı. Zaman zaman sloganlar atan kadın ve çocukları dinlemek için gelen Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, belediye olarak bir şirket kurma çalışmasında olduklarını bir süre daha vatandaşların bu konuda beklemesini istedi. İki aydır bu sorunla yaşadıklarını Başkan Yılmaz’a anlatan kadınlar, artık sorun yaşamak istemediklerini söyledi.
Olayların büyümesi üzerine belediyenin önüne jandarma ekipleri geldi. Kısa bir süre sonra beldeye gelen İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, eylem yapan kadınlara, sorunun belediyeden kaynaklanmadığını anlattı. Kadınlar bu soruna çözüm bulunmasını talep etmesi üzerine kendisinin bu konuda bir şey yapamayacağını anlatan Kaymakam İlhan, Antalya Bölge Müdürlüğü’nün oluşabilecek sorunları görmeden kararı belediyelere gönderdiğini kaydetti. Bir buçuk senelik görevi süresince sadece hizmet etmek için çalıştığını dile getiren Kaymakam İlhan, şöyle konuştu: “Ben size neden eziyet etmek isteyeyim. Geçici olarak ben araç veremem. Ancak, kendi ilçemdeki polislere talimat verdim, sorun çözülünceye kadar müdahale etmeyeceksiniz diye. Sizin mağduriyetiniz giderileceği yer Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı.” Defalarca bölge müdürüne bu sıkıntıyı anlattıklarını belirten İlhan, şunları söyledi: “İhsaniye’deki bir konuya Antalya Bölge Müdürü neden karışıyor? Antalya Bölge Müdürü’nün Karacaahmet’i görme şansı var mı, ama tutup da talimat gönderiyor. Bu hafta içerisinde inşallah bütün resmi işlemler bitecek. Biz bu hafta sizi mağdur etmemek için size araç göndereceğim. Size söz veriyorum. Bugünden itibaren araçlar yola çıkacak. Sorumluluğu da ben alıyorum.”
Kaymakam İlhan, aslında, İlçe Trafik Komisyonları’nın bu konudaki yetkisi daha da artırılsa bu tür tatsız olaylar yaşanmayacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölge müdürlüklerinin özellikle ilçe gerçeklerinden bağımsız olarak vermiş oldukları kararların sıkıntısını yaşadık. Nerede ise birkaç aydır Karacaahmet’in araçları mevzuattan dolayı çalışamıyor. Resmi işlemleri yetiştiremediler. Biz de bugün bir inisiyatif kullanıp halkın mağduriyetini ortadan kaldırma adına araçların tekrar çalışmasına müsaade ettik. Birkaç hafta içerisinde resmi işlemler bitince sağlıklı bir şekilde taşımacılık faaliyetleri başlayacak.”