İHSANİYE’DE TAŞIMACILIK KRİZİ
Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesi Karacaahmet beldesinden Afyonkarahisar’ın şehir merkezine yolcu taşıyan belediye araçlarının izinsiz çalışmasına FRİGYUM Taşımacılık Kooperatifi tepki gösterdi.
Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesindeki taşımacılık sorunları sürüyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın aldığı bir karar ile belediyelerin siyah plaka ile yolcu taşımacılığı yapamaması beldelerde yaşayan vatandaşları zor durumda bırakmıştı. Bir süre önce İhsaniye’nin Karacaahmet beldesine toplu taşıma araçlarının beldede çalışmaması nedeniyle kadın ve çocuklar eylem yapmış, ilçe kaymakamı da sorumluluk üstlenerek belediyenin siyah plakalı araçlarının çalışmasına izin vermişti. Kaymakam Ömer Faruk İlhan’ın aldığı bu karar ise, İhsaniye’den Afyonkarahisar’a yolcu taşıyan FRİGYUM Taşımacılık Limited Şirketi’nin tepkisine neden oldu.
İlçede daha önce yaşanan yolcu taşımacılığı sıkıntılarında Kaymakam Ömer Faruk İlhan’ın çalışma yaptığını anlatan FRİGYUM Taşımacılık Limited Şirketi Başkanı Ahmet Mutlu, bu konuda Döğer beldesindeki ile İhsaniye’deki kooperatiflerin birleştiğini kaydetti.
Belediyelerin siyah plaka ile yolcu taşıyamayacağının gündeme gelmesi ile Karacaahmet beldesindeki yolcuların da FRİGYUM aracılığı ile taşınmasının konuşulduğunu aktaran Mutlu, “Karacaahmet Belediyesi’nin süresi doldu, kenara çekilmesi gerekiyordu. Burada biz istedik ki İhsaniye ilçesinde insanlar ulaşımda sıkıntı çekmeden gerek biz fedakarlık gösterelim, gerekse de vatandaş fedakarlığını göstersin bu şekilde olayı atlatalım. Biz ihtiyaçlara cevap verdiğimizi düşünüyoruz. Çünkü 19 tane aracımız var, hepsi de yeni araçlar. Karacaahmet belediyesine girseydik bir firma ile anlaşma yapmıştık. Bu sıkıntılar yüzünden araçları iptal etme aşamasındayız. Biz sıkıntı istemiyoruz. 19 tane aracımızla, İhsaniye, Karacaahmet ve Döğer beldesine hizmet vereceğimize inanıyorum. Daha da iyi olacağız inşallah. Burada sıkıntı artmasın istiyoruz” dedi. “BİZ ÇALIŞALIM DİYE TEKLİF ETTİK”
Karacaahmet beldesinde çocuklarını okula gönderemedikleri için eylem yapanların olduğuna dikkat çeken Mutlu, “Biz Karacaahmet Belediyesi’nin araçlarının çekilmesi ile ilgili toplantı yaptık. Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz geldi. Öğrencilerimin mağdur olmasını istemiyorum dedi. Karacaahmet’ten okula gidenleri okullar kapanana kadar ücretsiz getirip götüreceğimi söyledim. Afyon’dan servis getiririm yine de sizi çalıştırtmam diye sert çıkışlar yaptı. Biz de sıkıntı olmasın istedik. Bizim sıkıntı çıkarmayacağımızı söyledik. Belediye başkanı bu konuda bize yardımcı olsaydı, gerekli alt yapı düzenlemiş olsaydı sıkıntısız araç olmazdı. Karacaahmet’te oturan ve bizim şirkette çalışan 6 kişi var. Sonuçta bu insanlar Karacaahmet’ten yetişmiş insanlar. Biz çalışana kadar vatandaşı mağdur etmeyelim diyebilirdi. Biz bunu bekliyorduk” dedi. “YETKİSİZ ARACA KAYMAKAM İZİN VERDİ”
Yetki belgesi olmadan yollara çıkan belediye araçlarının olduğunu dile getiren Ahmet Mutlu, “Karacaahmet Belediyesi’nin sistemden düşürüldüğünü, artık bugün herkes biliyor. O yüzden polisin, jandarmanın bildiği bir şeyi denetlemelerde sıkıntı çıkıyor. Son gelişen olaylarda, vatandaş biz mağduruz, belediye başkanı da bizim yolcu indirip bindirmemize izin vermediği için kaymakam da böyle bir izin verdi. Vatandaş mağdur olmasın diye bütün sorumluluk bana ait dedi ve araçların gidip gelmesine müsaade etti. Bir kaza olsa Allah korusun kaymakam bey sorumluluğu üstüne aldığı gibi sonucunu da düşünmüştür” dedi.