Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde ulaşım ücretlerine yapılan 1 liralık zam ve memurlara uygulanan haksız uygulama, vatandaşların tepkisine neden oldu. Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde vatandaşlar, İhsaniye-Afyonkarahisar arasında yolcu taşımacılığı yapan kooperatifin, ulaşıma yaptığı zamma tepki gösterdi. Yaklaşık iki yıl ilçeden Afyonkarahisar’a 3 TL ulaşım ücreti alan S.S 67 Nolu Frig Vadisi Minibüs ve Otobüsçüler Taşımacılık Kooperatifi, 2012 yılının ilk ayı ile birlikte ulaşıma 1 TL zam yaptı. Zammı fazla gören İhsaniyeli vatandaşlar, durumu Kaymakam Ömer Faruk İlhan’a iletti.
Her gün Afyonkarahisar’daki okuluna ya da işine gelmek için minibüsleri kullanmak zorunda kalan vatandaşlar ise, durumun bir an önce eski haline döndürülmesini istedi. Bilet uygulamasının olmadığı İhsaniye’deki taşımacılıkta, minibüsleri sürekli kullanan kişilere özel tarife düzenlemesini talep etti. Daha önceki taşımacılık döneminde, memur olarak görev yapanların 2 TL, asgari ücretle çalışanların 2.5 TL’den taşındığını anlatan vatandaşlar, bu haksızlığın hesabının verilmesini istedi.
Belli bir ücret tarifesinin düzenlenmesini ve fiyatların aşağı seviyelere çekilmesini talep eden İhsaniyeliler, durum böyle devam ederse, asgari ücretle çalışan kişilerin işlerini bırakmak zorunda kalacağını söyledi. (İHA)