Afyonkarahisar  İHH Dernek Başkanı Ahmet Ertürk, (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın başlatmış olduğu İdlib’e yardım kampanyasına destek için basın açıklamasında bulundu.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Afyonkarahisar  İHH Dernek Başkanı Ahmet Ertürk, (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın başlatmış olduğu İdlib’e yardım kampanyasına destek için basın açıklamasında bulundu.

 

Başkan Ertürk yaptığı basın açıklamasında; “Değerli Afyonkarahisar’lı Hemşehrilerimiz, Kıymetli Basın Mensupları Bugün 7 yıldır devam eden; çocuk, kadın ve yaşlısıyla ölen yaralanan ve mülteci konumuna düşen her bir Suriye’li masum için toplanmış bulunuyoruz. Zaman zaman biter mi acaba diye ümitlendiğimiz, ülkelerini terk etmek zorunda kalan mazlumlara ensar olup kucak açtığımız Suriye’de bugünlerde kanlı bir saldırı daha başladı.

 

Bugün bu açıklamayı yapıyoruz; Çünkü biz “Mü’minler kardeştir” diyen bir Allah’a inanıyoruz. Bugün biz burada “Müminler bir vücudun azaları gibidir. Herhangi bir uzva zarar gelse bütün vücut o acıyı hisseder” diye buyuran bir Resulün ümmeti olduğumuz için toplandık. Onun için İdlib’e atılan her bomba bize atılmış hükmündedir.

 

İdlib’de adını bilmediğimiz ölen her çocuk bizim evladımız, ölen her masum bizim kardeşimizdir. Önceki günlerde Katil Esed ve onun destekçileri olan İran ve Rusya İdlib’e acımasızca saldırmaya başladı. Türk ordusunun girerek himayesine aldığı Fırat Kalkanı ve Afrin’den sonra mazlumların sığındığı son yer olan İdlib’de enkazlar altından çığlıklar yükseliyor.

 

7 yıl boyunca 500 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, yaklaşık 3 milyon kişinin engelli olarak yaşadığı, 5 milyonun üzerinde insanın ülkesini terk etmek zorunda olduğu Suriye’de bu son saldırılarla yeniden büyük acıların yaşanmaya başlayacağını biliyoruz. İdlib saldırıları bize zoraki birlikteliklerin asla dostluğa dönüşemeyeceğini göstermiştir. Bizi Münbiç’te oyalayıp PKK yı besleyen ABD ile Astana’da oyalayıp sözünü çiğneyen Rusya arasında hiç bir farkın olmadığını göstermiştir.

 

Şu ana kadar yaşananlar bize “Küfrün tek Millet” olduğunu yeniden hatırlatmış, Müslümanların birleşmek ve kenetlenmek zorunda olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ümmetin bir parçası diye inanmak istediğimiz İran’ın her seferinde mezhepsel bir yaklaşımla nasıl zalimleşebildiğini maalesef tekrar tekrar görüyoruz. Eğer bugün İdlib’e sessiz kalırsak, ümmetin son kalesi olan Türkiye’ye sıra gelmeyeceğini kim iddia edebilir ki? Bizler Masallara konu olan Halep’in, Şam’ın görüntüsünün Ankara’da İstanbul’da olacağının hayalleri ile yaşayan zalimlere asla fırsat vermeyeceğiz İnşallah.

 

Biz inanıyoruz ki, bizim savunma hattımız haritalardaki sınırlardan ibaret değildir. Biz asla sıranın bize gelmesine sessizce seyirci kalanlardan olmayacağız. Bu ümmetin mazlumlarına ensar olmaktan onur duyuyoruz. Ancak bu ümmetin artık muhacir olmaya takati kalmamıştır. Türkiye’de yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine dönme özlemi ile beklerken buna İdlib saldırıları ile vatanlarından koparılacak yeni muhacirlerin eklenmesini istemiyoruz. Allah’dan; mazlumların hamisi olma görevini üstlenen devletimize güç ve kuvvet vermesini diliyoruz.

 

Allah’dan sadece mazlumlara bakma zenginliği değil, ümmeti mazlumluktan kurtarma ve muhacir olmaya bir son verme gücünü Türkiye’ye bahşetmesini diliyoruz. Bizler Güçlü bir ülke ve milletiz. Hep birlikte bütün zorlukların üstesinden gelebiliriz. Yeter ki fitnecilerin fitnesinden uzak duralalım. Kıymetli Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimiz Afyon İHH olarak İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başlatmış olduğu İdlib’e yardım kampanyasına destek için sizlere çağrıda bulunuyoruz.

 

Acil olarak Talep edilen Ayni Yardım Malzemeleri: Un, yağ, temel gıda malzemeleri, çadır, battaniye, içilecek su, bebek malzemeleri, hijyen kitlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Bu anlamda desteklerinizi bekliyoruz Yardımlarınızı Afyonkarahisar Belediyesi yanındaki Afyon İHH Dernek binamıza ulaştırabilir aynı zamanda bize 0542 562 0303 No’lu telefonla ulaşabilirsiniz. Haydi Afyon gün Mazlumlara Ümit olma günüdür Gün muhacirlere Kucak açma günüdür Gün onların bu zor zamanında yardım etme günüdür. Desteklerinizi Bekliyoruz

Ahmet Ertürk Afyon İHH Dernek Başkanı