Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul milletvekilleri ile buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'teki şehit haberlerinin ardından ilk kez AK Parti İstanbul Milletvekilleri ile buluşmasında konuşuyor. Erdoğan, Suriye'de yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Suriye meselesi Türkiye için macera değildir" ifadelerini kullandı.



Erdoğan, "İdlib'de şehit olan asker sayısı 36'ya çıktı. Şehit düşen her evladımızın acısı yüreğimizi dağlıyor. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak" dedi.


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye meselesi Türkiye için asla bir macera değildir" 

- "Sınırlarımızı terörle kuşatmaya kalktılar. Harekatla kuşatmaları 3 noktada kırdık"

-  "Türkiye ekonomi ve demokraside şaha geçmişken bir anda Gezi olaylarıyla başlayıp ardı ardına iç ve dış sıkıntılarla karşılaşmaya başladık. Ama milletimiz yanımızda yer aldı" dedi.

- "İdlib meselesi, ülkemizi farklı şekilde köşeye sıkıştırmak ve diğer kazanımlarımızı engellemek için özellikle kurgulanmış şekilde önümüze çıktı. Yaklaşık 4 milyon insan rejimin kanlı saldırılarına karşı sınırımıza doğru gelmeye başladı. 1,5 milyon insan sınırımıza dayandı."



- Dün Sayın Putin'e de söyledim, sizin orada ne işiniz var? Bizim önümüzden çekilin, bizi rejimle baş başa bırakın. Rusya'nın Suriye'de menfaatleri nedir inanın bunu çözebilmiş değiliz. Trum diyor ki 'Burada Putin'in ne isteği var?' Ben de 'Kamışlı'da bir petrol olayı var bunların' dedim. 'Orada petrol var mı' dedi. 'Orada petrol var' dedim. 'Ama Deyrezor kadar yok' dedim.

- "Biz oraya Esad'ın davetlisi olarak gitmedik biz oraya Suriye halkının davetlisi olarak gittik. Suriye halkı tamam demeden bizim oradan çıkmaya niyetimiz yok"

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İdlib'de şehit sayımız 36'ya çıktı. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. 2 bin 100'ün üzerinde rejim askeri öldürüldü."

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Suriye'de ne işimiz var diyenlerle empati yapalım. Bugün son askerimize kadar Suriye'den çıktığımızı düşünelim. Yarın sabah daha güvenli mi uyanacağız?"

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu sabah itibariyle yaklaşık 18 bin kişi kapıları zorlayıp gitti. Kapıları bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız"



- Şu anda ekranları başında bizi izleyen milletime özellikle sesleniyorum: 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' sorusu, aslında 'Türkiye terör örgütlerine ve kendine düşman bir rejime teslim olmalı.' önerisini bize tavsiye ediyorlar. Bunların yaptığı budur.

- Bugün Suriye'yi fiilen 3'e bölenlerin Türkiye'nin bütünlüğüne saygı göstereceğini düşünmek gafletten öte bir durumdur.

- İdlib harekatımızda önceki gün vermiş olduğumuz 34, daha sonra 36'ya çıktı. Şehitlerimiz inanıyorum ki bu milletin vatan kılınması mücadelesinin zirve yaptığı noktalardır.

- PKK'nın, 1984'te gerçekleştirdiği ilk eyleminden itibaren kendi topraklarımızda 7500'e yakın güvenlik görevlimiz ile 6800'e yakın sivil vatandaşımızı kaybettiğimizi unutmayalım. Bugün sadece Suriye'de eğitilmiş ve donatılmış terörist sayısı 40 bin ile 60 bin arasında ifade ediliyor.

- 2100'ün üzerinde rejim askeri öldürüldü, 300 askeri araç imha edildi.

- Suriye'de verilen mücadelenin hepimizin geleceği ile ilgili olduğunu herkesin görmesi ve kabul etmesi gerekiyor.

- Rejime de onları destekleyenlere de kararlığımızı göstereceğiz.

- Suriye'de 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturmak için çalışıyoruz.

- Dün gün boyu liderlerle görüşmelerimiz oldu, ana muhalefetin başı hariç. O, arama lütfunda bulunmadı. Neymiş ben onu arayacakmışım. Ben seni ne arayım ya, dünya bizi arıyor, sen de bizi ararsın, biz de sana bütün detaylarıyla her şeyi veririz.