Geçtiğimiz iki sezon şampiyonluk mücadelesi veren Afyonkarahisarspor’un O dönemde iddia programına alınan maçlarındaki talihsizlik devam ediyor.
Onursal başkan Salim Pancar’ın kulüpten desteğini çekmesinden sonra büyük bir çöküş yaşayan mor beyazlılarda tek gelir kaynağı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Vali İrfan Balkanlıoğlu.
Salim Pancar döneminde kapatılan SGK ve maliye borçlarının yanında kulüpten alacağı olan birçok kişinin de borçları ödendi. Ancak bu sezon tamamen borçsuz bir kulüp haline gelmesi beklenen Afyonkarahisarspor iş adamı Salim Pancar’ın desteğini çekmesiyle yine borç batağına sürükleniyor. Federasyona temlik koyan eski futbolcu ve alacaklıların paraları da kulüplerin en büyük kazanç kapısı olan iddiaa’dan ödeniyor.
Afyonkarahisarspor’un 2011 – 2012 sezonunda bugüne kadar 7 hafta iddia programına girdiği ve 280 bin tl gelir elde ettiği öğrenildi. Bu gelir kulüp kasanına girmeden borçlara gidiyor.
Mor beyazlılar yedi maçta iki galibiyet, iki beraberlik ve üç mağlubiyet aldı. Spor toto teşkilatının mevzuatına göre para dağılımı şöyle yapılıyor; mağlup olan takımlar 30 bin, beraberlikler 40 bin, iç saha galibiyetleri 50 bin ve deplasman galibiyetleri de 60 bin tl.
Bu tabloya ve Afyonkarahisarspor’un son iki sezon ki başarısından uzak olmasına rağmen, bugüne kadar 280 bin TL kazanmasıyla birlikte, mor beyazlıların sezon sonuna kadar iddia gelirini 500 bin TL’ye çıkartması ön görülüyor.
Sporseverler Spor 3 programına yaptıkları yorumlarda “2005 yılında kurulan ve 4 sezonda 4,5 – 5 milyon tl borç batağına sokulan kulüp, iyi yönetilmiş olsaydı iddia geliri ve protokol’ün sağladığı kaynaklarlarla sağlıklı bir şekilde varlığını idame ettirebilirdi. Bugün gelinen noktada takım düşme hattından çıkabilecek mi? çıkamayacak mı? bunu tartışıyoruz.” diyerek tepki gösterdiler.