İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Gözden kaçırmayın

AkParti Adayından Gövde Gösterisi!AkParti Adayından Gövde Gösterisi!

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.


İY Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Afyon esnaf ziyaretinde bir gazetecinin darp edildiği iddiasını video görüntüleri ile çürüttü.
Basın toplantısını başında geçtiğimiz hafta Kuzey Irak’ta Kahramanlık destanı yazarak gazi olan kahraman askerimizi anan Başkan Mısırlıoğlu “ Bombayı ayağını arasına alan ve arkadaşları koruyan kahraman askerimiz Yusuf Yayla hemşerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşarak sevenlerinin arasına döner.” Dedi.

Afyonkarahisar’da güzel şeyler oluyor diyen Başkan Mısırlıoğlu “Bildiğiniz gibi bu gün Dünya Motokros Şampiyonasının Afyonkarahisar’ımızda yapılmasıyla ilgili basın mensubu arkadaşlarımızla ilgili harika bir lansman izledik.Güzel hazırlanmış, özenle ve titizlikle planlanmış ve buram buram Afyon kokan ve ilimizi dünyaya tanıtma noktasında her türlü detayın düşünülmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Dünya Motorkros Şampiyonasının sosyal ve ekonomik girdisiyle beraber ilimizin tanımına çok büyük katkı sağlayacağını ummaktayım.Bu konuda çalışmalarından dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere, Belediye Başkanımıza. Dünya Motokros Genel başkanı ve genel başkan yardımcısına ve bu yolda emeği geçen herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi arz ediyorum.Pandemi ile zor günler geçiren insanımızın yüzünü bu tür organizasyonlarla inşallah bir nebze olsun güldürebiliriz. Afyonkarahisar’da gençlerimizin geleceği ile ilgili yapılan her güzel işin sonuna kadar arkasında dururuz. Hepimiz aynı gemideyiz, hepimiz Afyonkarahisar’da yaşıyoruz” dedi.

Başkan Mısrılıoğlu “21 Haziran 2021 tarihinde ilimizi ziyaret eden genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in ilimizdeki programının olumlu yankıları devam ediyor. Gerek il merkezinde, gerekse Emirdağı, Bolvadin ve Çay ilçelerimizde vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi ve alaka bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Sayın Genel Başkanımız ziyaret ettiği merkez ve ilçelerimizdeki vatandaşlarımızdan aldığı sorunları ve çözüm önerilerini çarşamba günkü meclis grup toplantısında dile getirmiş ve kamuoyu ve iktidarın dikkatine sunmuştur.Altını çizerek söylemek istiyorum, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in merkez ziyaretinde iddia edildiği gibi en ufak bir hadise, olay, tartaklama veya bunlara benzer bir olay kesinlikle olmamıştır.

Ama bir medya gurubumuzun adeta olay olmuşçasına yaygara çıkartması ve her gün iyi partiyi kötüleme kampanyası başlatması bizleri üzmüştür. Konu ile ilgili daha önce yaptığım açıklamada, böyle bir olayın olmadığını, eğer bizim görmediğimiz bir olay cereyan ettiyse mağdur olan basın mensubunun zararının giderileceğini, kendisinden özür dileneceğini açıklamıştım. Ama bu iyi niyetimiz bile olmayan olayı sanki üstlenmişiz gibi kamuoyuna yansıtıldı.

Bu iyi niyetimize rağmen iyi parti aleyhinde yayın yapmak, karikatürler çizmek İYİ Partiyi, bizleri daha da büyütmeye neden olmuştur. Ayrıca olmamış, yaşanmamış, tamamen senaryo ile yapılan bu komploda, Afyonkarahisar Gazeteciler derneğinin yaptığı kınama yazısı bizleri daha da üzmüştür. Bu dernek elbette basın sektöründe çalışanların haklarını sonuna kadar savunacak. Mağdur olan üyelerinin gerekirse hukuk yoluyla sahipsiz olmadığını gösterecektir. Bunların hepsine saygı duyuyoruz. Fakat yaşanmamış bir olayla ilgili araştırmadan, soruşturmadan dernek başkanının kınama yapması, ilimiz basın derneğinin bu konuda yanlı olduğunu göstermektedir.   

Saldırıya uğradığı iddia edilen basın mensubumuzun görüntülerde de izleyeceğiniz gibi telefonunu tek elle kullanarak görüntü almaya çalışırken, başka bir vatandaşımız tarafından Genel Başkanımız Sayın Akşener’e çiçek atması sırasında bir çarpmadan dolayı telefonunu düşürdüğü görülmektedir. Telefonunu düşüren gazeteci arkadaşımızın, kendi hatasını ört bas etmek üzere kasıtlı ve maksatlı olarak gazeteci tartaklama, telefonu kırmaya kadar olayı provoke ettiği görülmüştür. Genel başkanımızın yaşadığı Rize olayların ayrıntıları tüm sosyal medyada açık ve net olarak geniş yer verilmiştir. Orada olayı çıkartan bayanın çantasının para ile doldurulduğu ispatlanmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanının bunlar daha iyi günleriniz, daha neler olacak demesi, çıkartılan olayların maksatlı ve kasıtlı olduğunu göstermektedir.   

Olayda telefonu kırılan gazeteci arkadaşımızın kamuoyunu doğru bilgilendirmesi adına gerçekleri söylemesi, ayrıca araştırmadan kınama yayınlayan Gazeteciler Derneğinin de kamuoyu önünde İYİ Partimiz ailesinden özür dilemesini bekliyoruz. Aksi takdirde ilimizde gazeteciye olan saygı ve güvenin kalmayacağı kamuoyuna göstereceksiniz. Şimdi genel başkanımızın ilimiz merkez ziyaretinde muhabirimizin telefonunun nasıl kırıldığını ve hakkımızda yapılan iddiaları izleyeceksiniz” dedi.

“Öncelikle hangi siyasi partinin mensubu olursa olsun Afyonkarahisar’ı bir bütün olarak görürüz” diyen Başkan Mısırlıoğlu”Hangi Partili olursa olsun vatandaşlarımın hepsini çok seviyoruz. İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın  Hanımefendinin tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimiz Afyonkarahisar ziyaretinde de yoğun katılım sonucu izdiham yaşanmıştır. Basın a saldırı gibi yansıtılan bazı açıklamalara istinaden bu videoyu paylaşıyorum. İYİ Parti sevdalısı bir vatandaşımız Genel Başkanımıza çiçek atarken basın mensubunun eline çarpıyor. Basınımızı engelleme gibi bir olay söz konusu değildir. Yaşanan olayda kasıt yoktur. Gazetecinin telefonun üzerinde tepinilmiş gibi bir olay yansıtıldı. Görüntüleri izleyince gerçeği göreceksiniz. Bu olayın taraflarından bir tanesi Merkez İlçe Teşkilatımızın basın sorumlusu yönetim kurulu üyemiz Şenol Taslak’tır. Görüntüleri izledikten sonra yorumu kamuoyunun ve sizlerin vicdanına bırakıyorum” dedi.

Basın mensuplarının görüntüleri izlemesinden sonra konuşan Merkez İlçe Teşkilatımızın basın sorumlusu yönetim kurulu üyemiz Şenol Taslak “Saygı değer basın mensupları öncelikle hoş geldiniz. Ben 18 yıl Devlet kadrosunda yöneticilik yaptım. Emekli olmuş bir bürokratım. Sağ olsunlar bana kucak açtılar. Olayı gördünüz olayı tekrar anlatmama gerek yok. Ben Gökhan Kocaaslan beyi tanımam. Art niyetim olsa daha farklı görüntüler olması gerekir.Bu kınama mesajı bizi son derece üzdü. Olayda kesinlikle kasıt yoktur.Elim çarptıktan sonda kendisine Pardon dedim oda bana abi biraz daha dikkatli olsana dedi.Ben özür diledim ve Genel Başkanımızın programına devam ettim.Ben ne telefonun üzerinde tepindim,nede kaçtım, kazara yaşanan olaydan dolayı kendisinden özür diledim” dedi.
“Basın özgürdür, tarafsız haber yapmalıdır. Bu yaşanan olayda hiçbir kasıt yoktur, şansız bir olaydır” diyen Başkan Mısırlıoğlu bir gazetecinin Dünya Motokros Şampiyonasının tanıtımının yeterli yapılıp yapılmadığı ile ilgili bir soruya Başkan Mısırlıoğlu” Dünya Motokros Şampiyonasının ilimizde yapılması bir avantaj, bu şampiyona 2020 yılında yapılacaktı, pandemi nedeniyle yapılamadı. Şampiyonaya daha iki ay var ve 184 ülkede duyurulacağı  ve canlı olarak yayınlanacağı ifade edildi. İşin başında Sayın Valimiz var, inanıyor ve güveniyoruz” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.