İçerik Pazarlamanızda GIF Nasıl Kullanılır


GIF'ler, görsel dilimizi ve birbirimizle iletişim kurma şeklimizi çok kısa bir sürede geliştirdi. Operasyonel anlamda GIF'lerin devralmadığı bir dijital içerik formatı veya iletişim yöntemi yoktur. İnternetin ana dillerinden biri haline geldiler.
Her yerde olmalarına rağmen düşünülmüş, iyi kullanılmış ve mükemmel zamanlanmış bir GIF her zaman doğru tercihtir. Bunun nedeni GIF'lerin etkili olmasıdır. 

Popülerlikleri ve duyguları hızlı ve özlü bir şekilde iletme, güldürme ve çok daha fazlasını yapma yetenekleri göz önüne alındığında, pazarlamacılar içeriklerinde GIF'leri kullanmaya başladılar. İşte nedeni:

  • GIF'ler, resimlerden daha etkileşimli ve görsel olarak çekicidir, ancak videodan çok daha ucuzdur
  • Küçük dosya boyutları nedeniyle mobil uyumludurlar
  • Sosyal ağlarla entegrasyonlar, GIF'leri Twitter, Facebook ve Instagram gibi büyük oyuncular arasında paylaşmayı kolaylaştırır
  • Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda mevcut GIF var ve orijinal GIF'ler oluşturmak çok kolay
  • GIF'leri içerik içinde kullanmak söz konusu olduğunda, bunlar yalnızca anlattığınız hikayeye hizmet ettiklerinde kullanılmalıdır. Anlattığınız hikayeyi geliştirmiyorsa veya mesajınız onsuz değişmeyecekse GIF kullanmayın. Bir GIF yapmak bir amaca hizmet etmiyorsa, o zaman sadece dağınıklığı hareket ettirir. İşte GIF'lerin ve içerik pazarlamanın mükemmel bir ikili oluşturduğu birkaç kullanım durumu.
 
  • Bir Şeyin Nasıl Yapılacağını Açıklamak
    Öğreticiler ve kılavuzlar çoğu içerik stratejisinin temelini oluşturur. Hedef kitlenize bir ürünün nasıl çalıştığını veya nasıl kullanılabileceğini gösterirken, bunu kelimelerden ziyade görsellerle yapmak çok daha kolaydır. GIF'ler, yazılım özellikleri, yemek tarifleri, güzellik ürünü uygulamaları ve çok daha fazlasının adım adım izlenmesi için harikadır.

     
  • E-posta Kampanyaları
    GIF'leri kullanmak zorunlu olmasada haber bültenlerinde ve promosyon e-postalarında harika görünür (ve çoğu e-posta istemcisi GIFS ile uyumludur). Experian kısa süre önce, e-postalarında GIF kullanan e-posta pazarlamacılarının %72'sinin, aynı müşterilere gönderilen GIF'siz e-postalara kıyasla daha yüksek tıklama oranlarına ve işlemlere sahip olduğunu bildirdi.

GIF'ler ve Telif Hakkı Yasaları
Bir film, televizyon programı veya müzik videosu gibi başka birinin orijinal içeriğini kullanırken GIF'leri pazarlama amacıyla kullanmak zor olabilir. Birinin içeriğini bir GIF için yeniden kullanmak, telif hakkı sahibinin çalışmalarının türevlerini, nasıl paylaşıldığını ve kullanımının sonucu olarak elde edilen olası gelirleri yönetme yeteneğini ortadan kaldırır.
Telif hakkıyla korunan materyalden GIF oluşturmanın teknik olarak telif hakkı ihlali olup olmadığı konusunda (henüz) herhangi bir yasal karar verilmemiştir, ancak bir başkasının çalışmasını bir GIF'e uyarlarken, özellikle kullanılıyorsa, adil kullanım kurallarının farkında olmak önemlidir. ticari amaçlar için.
Orijinal materyal parodi, eğitim, yorum veya eleştiri amacıyla dönüştürüldüğünde ve telif hakkı sahibinin materyalden para kazanma yeteneğiyle rekabet etmediğinde, telif hakkıyla korunan materyalin başka bir amaçla kullanılması adil kullanım olarak kabul edilir.
Telif hakkıyla korunan materyalden bir GIF oluştururken, aşağıdakileri savunabilmek önemlidir:
  • Materyali kullanma amacınız ve eğitim amaçlı veya hicivli (örneğin) bir araca nasıl karıştırıldığı
  • Tüm bir parça olarak telif hakkıyla korunan çalışmayla ilgili olarak yeniden kullanılan materyal miktarı (amaca dönüştürülen çalışmanın parçası ne kadar küçükse o kadar iyidir)
  • GIF'inizin telif hakkı sahibinin kendi materyallerinden kar etme yeteneği üzerindeki etkisi veya eksikliği

Ve gerektiği yerde kredi vermek için orijinal materyale bağlantı vermek her zaman iyi bir fikirdir.
Kafa karıştırıcı? Daha da karmaşık hale gelmek üzere. Bir kişinin yüzünü gösteren bir GIF kullanmak, başka bir kullanım sorunu katmanı ekler. Ünlü bir yüze sahip bir GIF kullanırken yasal sorun yaşamamanın tek yolu, bunu yapmak için onlardan izin almaktır. Onların iznine sahip değilseniz, telif hakkı sahibinden veya ünlünün yönetim ekibinden muhtemelen bir durdurma ve çekilme emri alabilirsiniz.
Bu nedenle, beladan uzak durmak ve hedef kitlenizin ilgisini canlı tutmak için dikkatli ve seçici bir şekilde GIF yapın.