Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

“AK Parti olarak her zaman her platformda Hukukun üstünlüğünü savunduk savunmaya devam edeceğiz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, TBMM’de kürsüsünde HDP Grubunun önerisi üzerine AK Parti grubu adına konuşma yaptı.

AK Parti grubu adına söz alan Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, AK Parti olarak YSK’nın 6 Mayıstaki seçim yenileme kararından öncede söyledikleri gibi Yüksek Seçim Kurulu her ne karar verirse versin kabul edip yollarına devam edeceklerini belirtti.

Yurdunuseven,” AK Parti olarak her zaman her platformda Hukukun üstünlüğünü savunduk savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yurdunuseven konuşmasında, “ 31 Mart seçimlerinden sonra kanuni süreç içerisinde ilçe, il ve YSK ya yapılan itirazlar sonucunda verilen kesin kararlar neticesinde seçilen Belediye Başkanları görevine başlamıştır. Ancak 6 Mayıs 2019 tarihinde YSK İstanbul için seçimin yenilenmesi kararı vermiştir, verilen bu karara gerekçe olarak YSK 225 sandık kurulu başkanı ve 3 bin 500 sandık görevlisinin kamu görevlisi olmamasını göstermiştir. 298 sayılı Seçim kanunun 22. Maddesi gereğince sandık kurulu başkan ve üyelerinin Kamu görevlisi olma zorunluluğu getirilmiştir. Sandık Kurulu Başkanı ve üyelerinin oluşturulmasında siyasi partilere bilgi verilmediği için o süreçte itiraz edilememiş seçimler tamamlandıktan sonra belirlenen olağanüstü itiraz sürecinde bu husus dile getirilmiştir. Gerekli itirazlar sonucu Bağımsız ve Tarafsız yargıçlardan oluşan Yüksek Seçim Kurulu tarafından bu durumun sonuca etki edebileceği görülmüş İstanbul seçimlerinin iptali ve 23 Haziranda tekrarlanması kararı verilmiştir”dedi.

“İstanbul’da sandıkların %10’unun tekrar sayılmasında fark neredeyse yarı yarıya azaldı.”

İstanbul seçimlerinde Sandık kurullarının hazırlamış olduğu oy sayım döküm cetvellerinin ile ligi rakamları belirten Yurdunuseven, “5 bin 388 tanesinin mühürsüz, 694 tanesinin imzasız, 214 âdetinin boş, 498 tanesinin eksik, 919 tanesinde rakam belirtilmemiş, 1135 tanesinde sayı eksikliği tesbit edilmiştir. Bunun sebebi kanuna aykırı olarak özel okul ve özel banka gibi bünyesinde kamu görevlisi bulundurmayan yerlerden sandık kurulu başkan ve üyelerinin atanmış olmasıdır. İstanbul genelinde sandıkların %10’ unun tekrar sayılmasında fark neredeyse yarı yarıya azalmış olup tamamının sayılmasında farkın ne olacağının ve kimin lehine sonuçlanacağını yüce milletimizin takdirine bırakıyorum.”diye konuştu.