AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yurdunuseven mesajında, “Demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapan muhtarlarımız ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadırlar” ifadelerine yer verdi.

 

Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 190 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Muhtarlar, halkımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirirler. Demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapan muhtarlarımız ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadırlar.

 

Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, belirli periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızla bir araya geliyor ve istişarelerde bulunuyor. Bu buluşmalar da devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir.

 

Tarihimizde ilk olarak 19 Ekim 1829’da şanlı ecdadımız Osmanlı tarafından İstanbul’da başlatılan ve 1833’ten itibaren de Anadolu’nun bütün mahalle ve köylerinde hayata geçirilen muhtarlık sisteminin kuruluş yıl dönümü ve tüm muhtarlarımızın ‘Muhtarlar Günü’nü kutlar çalışmalarında üstün başarılar temenni ederim.