AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Tutuklu ve Hükümlü Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hasebiyle bir mesaj yayımladı.


Yurdunuseven mesajında;


 Ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde alınteri dökerek en büyük pay sahibi olan işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.
Her ne kadar belli bir kesim tarafından bu önemli gün, şiddetin, kavganın, çatışma ve gerginliğin günü gibi aksettirilmek istensede 1 Mayıs,  birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür. 1 Mayıs, İstiklal Harbi'nden günümüze kadar, yediden yetmişe tüm milletimizin omuz omuza vererek yok edilmek istenmiş ulusumuzu çalışarak, emek vererek taşıdığı noktaya nasıl birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içinde geldiğini temsil eder. Kültür ve medeniyetimizde çalışmak ve alınteri dökmek çok önemli bi yere sahiptir.  Bilhassa yüce dinimiz İslam'da çalışmanın ve emek veren işçinin haklarına çok önem verilmiş ve bu haklar çok keskin çizgilerle belli edilmiştir." dedi.

Emekçi Hakkını AK Parti İle Buldu

Emekçilerin AK Parti döneminde hakettiği değeri bulduğunu söyleyen Yurdunuseven;"Yola çıktığımız 2002 yılından bugüne emekçilerimiz için birçok temel hukuki düzenlemeyi hayata geçirdik. Sendikacılıkta darbelerin derin izleri silinememişti. AK Parti döneminde bunların esamesi okunmaz oldu. 2002 yılında 720 bin olan iş yeri sayımız 1,9 milyona, çalışan sayımız 12 milyondan 31 milyon 567 bin kişiye ulaştı. 2002'den bu yana sigortalı çalışanların sayısı 2020 yılına kadar geçen süreçte %83 arttı. Emekçilerimizin günü olarak kutlanan 1 Mayıs'ın korkulu bir gün vasfından çıkarılması, bayram ve tatil ilan edilmesi, yine AK Partimiz döneminde gerçekleşti.Bugün yine alınteriyle çalışan emekçimizin yanında olmaya ve her alanda hakkını savunmaya ve iyileştirme çalışmalarına devam ediyoruz."

Bu duygu ve düşüncelerle en kıymetli değerlerin başında gelen emek ve alınteri ile üreterek ülkemiz için çalışan ve rızkını helalinden kazanan işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.