Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in Pençe Kartal 2 Operasyonu ve Gara'da şehit edilen 13 vatandaşla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Yurdunuseven'in açıklaması:

Öncelikle Tüm Müslüman Aleminin ve sizlerin Regaip kandili mübarek olsun.

Maalesef ki yürekleri yakan önemli bir süreç yaşadık.

Irak'ın kuzeyindeki terör yuvası Gara için gerçekleştirdiğimiz harekatta şehit olan 3 askerimiz ile teröristler tarafından alçakça katledilen, şehit edilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet operasyon sırasında yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum.

Bildiğiniz üzere bu kardeşlerimizin bir kısmı 5 bir kısmı 6 yıl önce hain terör örgütü tarafından kaçırıldılar. Devletimiz bu kardeşlerimizin kaçırıldığı günden itibaren nasıl kurtaracağının ne zaman kurtaracağının uğraşı, çabası içerisinde olmuştur.

Bu Millet Kahraman şehitlerimize minnettardır. 13 vatandaşımızın elleri kolları bağlı bir şekilde katledilmeleri aziz milletimizi derin acılara boğmuştur.
Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yıllardır teröre karşı verilen mücadele sonucu, Sayın bakanımız Süleyman Soylu beyinde açıkladığı gibi sayıları 300 ün altına kadar düşürülmüştür. Allah’ın izniyle de yakın zamanda gerçekleştirilen operasyonlar, örgütten kaçma ve örgüte katılımları engelleyerek bu pisliği temizlemiş olacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da   dediği gibi;
Şehitlerimizin kanı PKK terör örgütüne sahip çıkan, destek veren ve sempati besleyen herkesin eline bulaşmıştır.

Bu söz kendi ülkelerinde ellerinde çakı olan birini potansiyel terör örgütü üyesi olarak görenleredir. Demokrasi, hak, özgürlük kılıfı altında ülkemizdeki terör örgütleri uzantılarına sınırsız destek verenleredir. Terör örgütlerinin propaganda aygıtlarına dönüşen sosyal medya mecraları, hepiniz 13 silahsız masum insanın alçakça infazından sorumlusunuz.



Terör örgütü dün olduğu kadar bundan sonra da kendini artık rahat hissedemeyecektir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin güvenliği için İhalarımız, Sihalarımız, Altay Tanklarımız ve Atak Helikopterlerimiz ile terörle mücadelede en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.
Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk Silahlı kuvvetlerimiz, Suriye de, Kuzey Irakta, Libya da ve Doğu Akdeniz de küresel barışı sağlamak için dost ve kardeşlerimizin haklarını savunmak için mücadelesine dün olduğu gibi bugünde yarında devam edecektir diyor, 1071’den  bu güne kadar vatan, millet, bayrak ve kuran  uğruna şehit olmuş bütün askerlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum.”