Alman gezgin Franziska Niehus, web sayfasında ve Youtube kanallarında "Afyonkarahisar'da haşhaş denedim" başlığıyla Afyonkarahisar'ı tanıttı.

Franziska Niehus, tanıtım videosunda şunları yazdı:

Türkiye'nin 81 ili var ve 3 numara Afyonkarahisar! Afyon? Afyon afyon mu demek? Evet Afyon demek ama merak etmeyin Afyon'da uyuşturucu sorunu yok! 60'lı yıllara kadar burada üretilen o kadar çok afyon vardı ki adının bir parçası oldu. Şimdi daha düzenli ve Afyon'daki yerel afyonun bir kısmını deneme, Frig Vadisi'ni ziyaret etme ve Afyon kalesine yürüyüş yapma şansım oldu.

Ama Afyon için daha fazlası var, çünkü bu ismin sadece bir kısmı. Afyonkarahisar tercüme anlamı = Afyon, Kara, kale. Kale hakkında 3 gerçek: 200m'de 570 merdiven çıkılması çok yorucu. Kale 3000 yaşın üzerindedir ve oldukça eskidir. Yukarı çıkıp burayı ziyaret etmek ücretsiz ve iyi bir egzersiz. Suyunu unutma! Benim için burası tarihi ve tabi ki şehir manzarası nedeniyle Afyon'un en büyüleyici yeri.

KONUM
Afyon, Türkiye'nin batı kırsalında yer almaktadır ve kar seviyorsanız - burada çok var!

TERMAL SPA MERKEZİ
Afyon'un kaplıcaların ve kaplıcaların başkenti olduğunu biliyor muydunuz? Evet, arkana yaslanıp rahatlamak için harika bir yer. Bu nedenle burada birçok lüks otel bulabilirsiniz ve bunlar da oldukça uygun fiyatlıdır. Ve konfor hakkında konuşmak - yeni bir şey değil - Afyon epeydir termal bir merkez ve buradaki kaplıcaların cilt hastalıklarını ve diğer birçok hastalığı iyileştirebileceğini söylüyorlar. Burası ısınıyor - sular 85 dereceye kadar ulaşabiliyor.

PHRYGIA
Afyon'a giderseniz mutlaka Frig Vadisi'ni de gezmelisiniz. 2. Kapadokya olarak biliniyor ve size nedenini göstereceğim. Bu çok havalı! Bu çok büyük bir kaya ama sadece bir kaya değil. Burası 3000 yıldan daha eski bir ev. İnsanların yerleştikleri yerde oyulmuş birkaç odası var. Hatta birkaç katı var ve belki de antik dünyadaki bir gökdelenin tanımı buydu!

ORADA VE NEREDE KALINIR
Afyon'a gitmek için İstanbul'dan otobüsle yaklaşık 6 saat sürüyor ve bilet 90 lira civarında. GIDA Hepimiz biliyoruz, her zaman herhangi bir Türk şehrine ait özel bir yemek vardır. Afyonkarahisar için kesinlikle Sucuk, Kaymak ve Lokum. Afiyet olsun!

EBER GÖLÜ
Afyon'da Eber Gölü, Akşehir gölü veya Emre Gölü gibi çok güzel göller de var. Frig Vadisi'ne çok yakın olduğu için bu iki turistik yeri birleştirmek çok kolay. Gölün içinde bile kaya oluşumları bulabilirsiniz. Yazın daha da güzel oluyor ve çok sayıda kuş görmek mümkün, burada bisiklete binebilir, gölde tekne gezintisi yapabilir veya ATV ile dolaşabilirsiniz. İşte bu Afyonkarahisar'dan, bir dahaki sefere görüşmek üzere ??!

Videonun linki:
https://www.youtube.com/watch?v=KyJGc8pDlvQ