- 'Bayrakçı Dede'den Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde huzurevinde kalan 65 yaşındaki Turan Kaplan, emekli maaşı ile aldığı çorap ve bereleri Afrin'de bulunan Mehmetçik'e gönderdi. 

  Yaklaşık 3 senedir Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'nde kalan işçi emeklisi olan ve ilçede 'Bayrakçı Dede' olarak tanınan Turan Kaplan, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında görev alan askerlere hediye olarak 150 çift çorap ve 10 tane bere gönderdi. Sandıklı Askerlik Şubesinden adres alan Kaplan, emekli maaşı ile aldığı çorap ve bereleri bölgede bulunan Mehmetçik'e postaladı. Kaplan, gönderdiği kolinin içerisinde bir de mektup koyarak askerlere moral verdi.  

  "Bu vatan, bu ezan için çarpışıyorlar"

  Turan Kaplan, “Daha önce çakıl taşı ile yaptığım bayraklar ile askerlere olan sevgimi dile getirdim. Şimdi de Zeytin Dalı Operasyonuna giden askerlerimize bir şeyler yapmak istiyorum. Askerlerimize Allah'tan kaza ve bela vermeden bu işi bitirmelerini istiyorum. 40 yıllık bu beladan kurtulmamızı istiyorum.İnşallah 40 yıllık terör belasını bitirerek sona erdireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım, büyük komutanımın emri ile bu işi bitireceğiz. Ama benim de elimden geldiği bir şey var. Maaşım ile üç kuruş ile çorap aldım. Bunları askerlerime ulaştırmak istiyorum. Bizim için çarpışıyorlar. Bu vatan, bu ezan için çarpışıyorlar. Ben de içimden gelen bu armağanı onlara göndermek istedim. Osmaniye İl Tarım Müdürlüğüne gönderdim. İnşallah askerlerimize ulaşır. Ben de mutlu olurum. Biz gidiciyiz inşallah bu operasyon ile bizden sonra gelenler rahat eder. İnşallah o terör örgütleri bitecek. Bugün bitmese de yarın yine bitecek. Allah askerimizi daima korusun” diye konuştu.

  

  Daha önce de benzer davranışlarda bulundu

  Elinden geldiğince yardımda bulunan Turan Kaplan, geçen yıllarda da benzer durumlara imza attı. 2015 yılında Dağlıca-Yüksekova yolunda 16 askerin şehit olduğu saldırıda şehitler anısında Timurlenk Tepesi'nin yamacına çakıl taşlarıyla 220 metrekarelik Türk bayrağı yapan Kaplan, 2016 yılında da aynı yamaca 217 metrekarelik bir Türk bayrağı daha yaptı. Bunu 23 Nisan dolayısıyla çocuklara hediye eden 'Bayrakçı Dede', ardından aynı yamaçta, ilk bayrağın yaklaşık 500 metre üst kısmına 300 metrekarelik bir bayrak daha yaparak 19 Mayıs'ta gençlere armağan etti.