ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve yeni dönem ATSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Hüsnü Serteser, ATSO seçimleri öncesi düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Bu 3 dönemdir, şöyle çalışmalarımıza bakın, ayrıca şuna bakın, kendi işim inşaat sektöründeyim, en az konutu bu dönemde ürettim. Çünkü Ticaret ve Sanayi Odamıza, o kadar emek verdim. Eğer takdir ediyorsanız, Sayın Üyelerimiz, sizden şunu rica ediyorum. Çok değerli meslek komitesi adaylarıyla birlikte kırmızı pusulaya oy verin. Gelin bizi bir defa daha seçin, Afyon’a daha fazla hizmet edelim” diye konuştu.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve yeni dönem ATSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Hüsnü Serteser, Akrones Termal Otel’de meslek komitelerine aday olan iş insanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.  

Serteser toplantıda yaptığı açıklamada, “1 Ekim 2022 tarihinde ATSO’nun Meslek Komitesi seçimleri yapılacak. Hepimize hayırlı olsun diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Daha önce adaylığımı açıklamıştım ve yaptığımız çalışmalar neticesinde, siz değerli dostlarımla birlikte, meclis üyesi olan, meslek komitesi üyesi olan ve gelecek dönem meslek komitesine aday olan dostlarımızla birlikte bir basın açıklaması yapmayı uygun gördük. Bu güzel topluluğu sağladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“GÜZEL HİZMETLER YAPTIK”

Serteser, “Geçen bu 13,5 yıl içerisinde, bu 3 dönemde birlikte hem meclisimizde, hem meslek komitelerimizde, hem yönetim kurullarımızda ve Ticaret ve Sanayi Odamızın diğer organlarında çok önemli hizmetler yaptığımızı düşünüyorum. Bu hizmetleri yaparken hakikaten çok yorulduk. Çok çalıştık, ama güzel hizmetler yaptık ve  yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek, bir defa daha dördüncü dönem olarak Ticaret ve Sanayi Odamıza sizlerle birlikte aday olduk. Allah bizleri mahcup etmesin. Allah nasip ederse de, dördüncü dönemde de çok güzel hizmetler yapmayı da nasip etsin” ifadelerini kullandı.

“ÇOK DAHA BÜYÜK HİZMETLERİ YAPMAYA ADAYIZ”

Serteser, geniş bir katılım ile meslek komitesi üyelerini hep birlikte belirlediklerini ifade ederek, “Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı, Mimarlar Odası Başkanı, AFSİAD Başkanı, önemli bir sektör olan mermercilerimizi temsil eden şehrimizin 2 derneği, Boğaz Mermerciler Derneği Başkanı,  İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı, Kuyumcular Derneği Başkanı, Afyon Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı, Kafe ve Restoran İşletmecileri Derneği Başkanı, Süt Birliği Başkanı gibi bir çok üyeyi temsil eden başkanlarında içinde bulunduğu kişilerle aday olduk.  Çünkü bu dönemde çok daha büyük hizmetleri yapmaya adayız” diye konuştu.

“MERKEZ 2.OSB’Yİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE İNŞALLAH ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

“Merkez 2.OSB’yi önümüzdeki dönemde inşallah şehrimize kazandıracağız” diyen Serteser, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buranın bir ihracat hedefi olacak. Burada orta ve yüksek teknoloji yatırımları seçmeye gayret edeceğiz. Ciddi bir miktarda istihdam sağlayacağını düşünüyoruz ve gece gündüz demeden, 2009 yılından bu yana, hepinizin de bildiği gibi kimsenin bunun aleyhinde bir laf söyleyemeyeceği şekilde her zaman kendi işimin önünde tuttum. Koltuktan bir şey alan başkan hiç olmak istemedim. Hep koltuğa bir şey veren başkan olmak istedim. Bu düsturla çalıştım. Tüm meclis üyelerimiz ve yönetimlerimiz bu düsturla çalıştılar. Belki işlerimden önemli ölçüde fedakarlık ettim, ailemden önemli ölçüde fedakarlık ettim ama şikayet etme gibi bir lüksüm yoktu. Bunu ben talep ettim ama en iyi şekilde çalışmam lazımdı. En iyi şekilde çalıştığıma inanıyorum. Bu konuda vicdanım rahat ama bunu tabiki üyelerimiz takdir edecek. Ama üyelerimizin de beni 3 dönem üst üste yönetim kurulu başkanı seçmesinden dolayı takdir ettiklerine inanıyorum. Dördüncü dönemimde de daha büyük bir özveriyle çalışacağımı bir kere daha ifade etmek istiyorum. Önümüzde büyük projeler var. Merkez 2.OSB, Türkiye’nin ilk sağlık endüstri bölgesi olacak şirketi kurulmak üzere. Sağolsun beni kırmadı, TOBB Başkanımız yüzde 8 ile yönetici şirkete ortak olmayı kabul etti. İnşallah TOBB’un vizyonu ile Ticaret ve Sanayi Odamızın vizyonuyla, Valiliğimizin, Belediyemizin, 2 üniversitemizin vizyonuyla Sağlık Endüstri Bölgesi’ni de çok önemli bir endüstri bölgesi olarak yapmayı ve bu konuda da Sağlık Endüstri Bölgesi’nin bir neferi olarak çalışmayı taahhüt ediyorum. Merkez 2.OSB’yi en kısa zamanda yatırımcılara iyi bir ihracat hedefiyle, orta ve yüksek teknolojiyi de getirerek, ciddi bir istihdam sağlatarak, yapmayı taahhüt ediyorum.  Bir projemiz vardı onu gerçekleştiremedik. Mermer sektörü ihracatta Afyonkarahisar’ın bir klasiği. Yıllardır en önemli ihracatımızı yaptığımız sektör mermer sektörü. Dolayısıyla mermer sektörü için Ticaret ve Sanayi Odamızın arkasında 365 gün açık, mermercilerimizin, mermer sektörümüzün, doğaltaşlarını sergileyebilecekleri  bir proje yaptık. Proje tamamen bitti. Fakat pandemiden dolayı mermer sektörümüze bunu sunamadık. İnşallah önümüzdeki dönemde üyelerimiz bizi, seçtiği durumda bu projeyi mermer sektörümüze anlatacağız. Eksiklerini, olması gerekenlerini tartışacağız ve hep birlikte bu projeyi de Afyonkarahisar’a kazandırmış olacağız. Bu projeyi de gerçekleştirmeyi taahhüt ediyorum” dedi.

“ODAMIZI 7 YILDIZLI HİZMET VEREN BİR ODA HALİNE GETİRDİK”

Serteser, “Odamızı 7 yıldızlı hizmet veren bir oda haline getirdik. Personelimize, çalışanlarımıza çok önem verdik. Onların kalitesi bizim kalitemizi artırıyor. Şu anda birçoğu İngilizce bilen, deneyimli, AB Projesi’nde, Kalkınma Ajansı Projelerinde, deneyimli, başka kurumlara da yardımcı olan çok önemli personelimiz var. Bunların yetiştirilmesinde de çok çaba sarf ettik ve güzel işler başardık. Ege’de, URGE Projelerinde ilimizi üst sıralara çıkardık. 3 tane URGE Projesi gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki dönemde de daha fazla URGE Projesi’ni yapmayı taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

“13 SENEDEKİ TÜM BÜTÇEMİZDEN DAHA FAZLA AB VE DİĞER KURUMLARDAN PROJE KAZANDIK”

“13 senedeki tüm bütçemizden daha fazla AB ve diğer kurumlardan proje kazandık” diyen Serteser, “Yaklaşık 100 milyon TL’den fazla üyelerimize bu projelerle katkı sağladık. Bunların hepsi hakikaten gece gündüz çalışmayla oluyor. Kendi işime bu kadar önem vermedim. Ben en geç öğlen çoğu zaman sabah, Ticaret ve Sanayi Odamıza gelir, çoğunlukla personelden sonra çıkarım. Çok iş yaptığınız zaman, çok zaman harcamanız gerekiyor ama bu işi biz talep ettiğimiz için tabiki harcayacağız. Bundan sonraki dönemde üyelerimden şunu rica ediyorum. Bu 3 dönemdir, şöyle çalışmalarımıza bakın, ayrıca şuna bakın, kendi işim inşaat sektöründeyim, en az konutu bu dönemde ürettim. Çünkü Ticaret ve Sanayi Odamıza, o kadar emek verdim. Eğer takdir ediyorsanız, Sayın Üyelerimiz, sizden şunu rica ediyorum. Çok değerli meslek komitesi adaylarıyla birlikte kırmızı pusulaya oy verin. Gelin bizi bir defa daha seçin, Afyon’a daha fazla hizmet edelim” diye konuştu.