Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi’nin 2023 yılı Nisan ayı olağan toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu.

Serteser şu ifadeleri kullandı:

14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi gerçekleştirilecek. Seçim sürecinin başlamasından bu yana siyasi parti temsilcileri Odamız’ı ziyaret ediyor.

Biz her zaman söylediğimiz gibi, tüm siyasi partilere eşit uzaklıktayız; üyelerimiz arasında farklı siyasi partilere gönül verenler bulunuyor.

Biz, Odamız’ı ziyaret eden tüm siyasi parti temsilcilerini ağırlarken iş dünyamızın taleplerini ve çözüm önerilerini de dile getiriyoruz.

Oylarımızla milletvekili seçeceğimiz siyasetçilerin, 103 yaşındaki Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’de bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.

Seçimden hemen sonra yüksek enflasyon, işgücü, ihracat, kalkınma hızının artırılması gibi sorunların çözülmesi için adımlar atılması gerektiğini hatırlatmak isterim.

Ülkemizde ekonomide ağır şartlar yaşansa da geleceğimiz için umutlanacağımız projelere imza atılıyor.

Karadeniz’de bulunan doğalgazın sisteme dahil edilmesi, abonelere ulaştırılması büyük bir projedir. Yine ülkemizin farklı bölgelerinde doğalgaz ve petrol rezervlerinin bulunması, bizim gelecek ile ilgili daha iyimser olmamızı sağlamıştır.

Bununla birlikte, malumunuz olduğu üzere Türkiye’nin Otomobili TOGG, çok kısa zamanda yollarda görünmeye başlayacak. Sayın Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu TOGG, Sayın Cumhurbaşkanımız’a ve Bakanlarımız’a takdim edildi. Ayrıca Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ile Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olan Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev’e de gönderildi.

İnşallah en kısa sürede Oda ve Borsa Camiası da ülkemizin gururu olan TOGG’u kullanmaya başlayacaktır.

TOGG, baştan sona akıllı bir cihaz olmasının yanı sıra daha ilk üretiminde elektrikli olması sebebiyle de adından söz ettiriyor.

TOGG’un markalarından biri olan Trugo ile görüşmelerimizi tamamladık. Odamız’ın sınırları içinde, binamızın hemen yan tarafındaki alanda Trugo Elektrikli Şarj İstasyonu’nu kuracağız. Bu konuda çalışmalara başladık, inşaat çalışmaları ile ilgili Meslek Komitelerimiz’den de görüş aldık.

Şarj istasyonunun tamamlanması ile Trugo güvencesi ile, aynı anda 2 araç 20’şer dakikada şarj olabilecek.

Biliyorsunuz, Odamız’ın Yeşil Bina Sertifikası müracaatı sırasında yine binamızın yan tarafında bir elektrikli şarj istasyonu daha kurmuştuk.

Biz elektrikli şarj istasyonlarımızla hem doğayı korumak için önemli adımlar atmış olacağız; hem de cüz’i de olsa para kazanacağız.

Dün, mermer ve doğaltaş sektörünün kalbinin attığı 28. Marble İzmir–Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı açılış törenine katıldım. Açılış törenine katılan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Kadir Sayın, İscehisar Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Muharrem Çakmak, Meclis Üyemiz Sayın Serkan Sarıçiçek ve 5. Meslek Komitesi (Madencilik Faaliyetleri, Taş ve Mermer Ocakları) Üyemiz Sayın Doğan Şimşek ile birlikte Fuar’da ilimizi temsil eden 130’a yakın firmayı tek tek dolaşarak Teşekkür Belgesi takdim ettik. Sayın Milletvekilimize, bizi yalnız bırakmadığı için teşekkürlerimi sunuyorum.

İlimizin önemli ürünleri arasında yer alan ve Coğrafi İşaret tescili Odamız tarafından alınan Afyon Mermeri’nin İzmir Mermer Fuarı’nı ziyaret eden misafirlere tanıtan tüm firmalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Allah bol ve bereketli kazançlar nasip etsin.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’a teşrifleri sırasında Afyonkarahisar Müzesi’nin açılış törenine katıldım. Sayın Cumhurbaşkanımız ve protokol üyeleri ile birlikte Afyonkarahisar Müzemiz’i inceleme fırsatı buldum.

Paleolitik dönemden itibaren Hitit, Frig, Pers, Lidya, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler yer alan ve toplam 55 bin metrekareyi kaplayan Müze’de, Büyük Taarruz ve Büyük Zafer bölümü de etkileyici bir şekilde tasarlanmış.

Uzun süre bekledik, ama beklediğimize değdi. Emeği geçenleri tebrik ediyor; sizlerin de bu Müze’yi ziyaret etmenizin faydalı olacağını düşünüyorum.

Sizlerle bir müjdeyi paylaşarak sözlerime son vermek istiyorum.

Önceki Valimiz Sayın Gökmen Çiçek döneminde başlayan, şimdiki Valimiz Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın büyük destek verdiği Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli bir aşama kaydettik. İnşasından itibaren Yeşil OSB olarak planladığımız Merkez 2. OSB’de ön tahsis görüşmelerine başladık. Yatırıma ayrılan alanın 4 katı kadar talep var; bu da bizim en kısa sürede Merkez 2. OSB’yi faaliyete geçireceğimiz anlamına geliyor. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı olmak üzere, Milletvekillerimize ve tüm ilgililere teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar, Yeşil OSB ile adeta bir üretim üssü hâline gelecektir. Meclis Başkanımız ile görüşelim; Merkez 2. OSB konusunda önümüzdeki Meclis toplantımızda bir sunum yapalım; böylece Yeşil OSB’mizdeki son durumun ayrıntılarını sizlerle paylaşmış olalım.

Ben, Gecek Termal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali İhsan Çiloğlu Bey’e de teşekkür etmek istiyorum. Şimdiye kadar, 14 senede 30 bine yakın ağaç dikildi. Hepsi de ücretsiz olarak, O’nun iyi ilişkileri sayesinde alındı. Son olarak da 232 ağaç dikildi. Bu da 14 senedir yeşile verilen önemi gösteriyor.