AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Kısıtlamaları kademeli olarak kaldırılacak illerin başındayız” dedi. Uluçay "llere göre vaka sayılarında Afyonkarahisar Türkiye genelinde vaka sayısı en düşük ilk 10 il arasında yer aldı, bu bizim için büyük avantaj" dedi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Kısıtlamaları kademeli olarak kaldırılacak illerin başındayız” dei. Uluçay "llere göre vaka sayılarında Afyonkarahisar Türkiye genelinde vaka sayısı en düşük ilk 10 il arasında yer aldı, bu bizim için büyük avantaj" dedi.

Uluçay, dün akşamki kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına da değindi. Türkiye’nin, koronavirüs salgınına karşı başlatılan mücadele kapsamında birçok kısıtlama kararı aldığını ve virüsün daha fazla yayılmasının önüne geçtiğini kaydeden Uluçay şöyle dedi; Uzun süredir devam eden kısıtlama kararlarıyla ilgili 'esneme' konusunda Cumhurbaşkanımız dün akşam kabine toplantısı sonrası bir açıklama yaparak kademeli olarak kısıtlamaların kalkacağını duyurdu. Buna göre illerimizi düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırılacak. Burada şehrimizin vaka sayısı konusunda ülke genelinde en düşük ilk 10 il arasına girmesi bizim için büyük bir avantajdır. Bu şekilde tedbirlere uyarak devam edersek, kısıtlaması kademeli olarak kaldırılacak illerin başında yer almamız mümkün olacaktır. Buna göre; Salgın tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnaflarımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Gübre desteklerini %100'e, Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububatlarda dekara 8 olan desteği 16 'ye, Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ilave olarak dekara 10 TL olan destek 20 TL'ye yükseltilmiştir. Hayırlı ve bereketli olsun inşallah.

“Dünyada bir çok ülke henüz daha bir arpa boyu yol alamazken Türkiye olarak Covid - 19 ile mücadelede önemli bir basamağa daha geldik” diyen Uluçay sözlerine şöyle devam etti; Ülke olarak millet olarak zor ama başarılı bir sınav verdik. Tüm dünyaya örnek olacak sağlık politikaları ile muhteşem adımlar attık. İllere göre vaka sayılarında Afyonkarahisar Türkiye genelinde vaka sayısı en düşük ilk 10 il arasında yer aldı. Aşılama programlarımız da tüm hızıyla devam ediyor. İkinci doz aşılama programlarımız başladı. Ülke genelinde 5 milyondan fazla aşı yapıldı. Bilim Kurulumuzun oluşturduğu öncelikli grupların aşılanmasında 1. aşamayı tamamlamak üzereyiz. Bundan sonra tedbirler ile ilgili artık vaka sayılarına göre ‘yerinde karar’ dönemine geçilecek. En kısa zamanda özlediğimiz günlere sağlıkla kavuşmak dileğiyle.