AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay Afyonkarahisarlı çiftçilere gübre ve mazot desteğinin 26 Mart Cuma günü yapılacağını duyurdu.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay Afyonkarahisarlı çiftçilere gübre ve mazot desteğinin 26 Mart Cuma günü yapılacağını duyurdu.


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla %100 oranında artırılan gübre ve mazot desteği ödemeleri 26 Mart Cuma günü çiftçilerimizin hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

“41 bin çiftçiye 79 milyon lira ödeme yapılacak”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Afyonkarahisarlı 41 bin 277 çiftçimize 79.203.214 TL ödeme yapılacak. TC kimlik numaralarına göre yapılacak ödemeler çiftçilerimize hayırlı olsun. Tarıma verilen desteklerde rekor üstüne rekor kırdık. Afyonkarahisar’a ayrılan tarımsal destek ödemeleri 6 kat arttı. Şehrimizde mera alanları ve hayvansal üretimler arttırıldı. İnşallah bundan sonra da elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Tarım ürünleri üretimi arttı

Uluçay açıklamasında, “Bugün tarım ürünleri üretim miktarları değerlendirildiğinde 2001 yılında yapılan üretimler baz alındığında bazı ürünlerde yüzde 600, bazı ürünlerde ise yüzde 200 oranında bir artış söz konusudur. Bu artışların en büyük sebebi de ekonomik istikrar, tarıma verilen destekler ve tarıma dayalı sanayi sektörünün entegrasyonudur” ifadelerine yer verdi.