Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva haftalık basın açıklaması yaptı.


Bugün insanlarımızın en ciddi sorun ve problemlerimizin başından hayat pahalılığı ve geçim derdi konusu gelmektedir. Türk-İş, aralık ayı araştırmasına göre 4 kişilik bir ailenin dengeli ve yeterli beslenmesi için yani açlık sınırını 4 bin 13 liraya, gıda harcamasıyla birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim gibi ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı yani yoksulluk sınırının 13 bin 72 liraya, bekar bir çalışanın yaşama maliyetini ise aylık 4 bin 926 liraya yükseldiğini açıklamıştır.

Bugün en temel ihtiyaçlar olan su, elektrik, doğalgaz, ulaşım gibi kalemlere yapılan zamlarla birlikte yaşam maliyetinin her geçen gün arttığına şahitlik ediyoruz. Bir çiftçi için tarlada üretim yapmak, bir esnaf için işyerini işletebilmek, bir öğrenci için eğitim sürecine devam edebilmek ciddi bir problem haline gelmiştir. Yaşadığımız bu krizlerin içerisinde en azından vergi düzenlemesi zaruret haline gelmiştir. Hanelerin kullandığı elektrik, doğalgaz ve sudan alınan KDV’ler kaldırılmalıdır.        
                                   
Çiftçilerimizin kullandığı gübre, mazot, elektrik ve su gibi temel kalemlerden vergiden çiftçilerimiz muaf tutulmalıdır. İktidarın bu düzenlemeleri yapabilmesi için sokaktaki feryadı duyması yeterli olacaktır. Ama mevcut iktidar sokaktan yükselen feryatlara kulakları tıkarken diğer taraftan avazı çıktığı kadar bağıran bir yönetim anlayışıyla ülke savrulmaktadır.

ZAMLAR YETMEMİŞ GİBİ NEREDEYSE BU ZAMLARIN ÜZERİNE HÜKÜMET BİZDEN ADETA TEŞEKKÜR BEKLİYOR
Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki yılbaşından itibaren bu fiyatlardaki artışlar mümkün olabilecek en alt seviyede yapılmıştır. Devlet bu alanlarda fedakarlık yapmayı sürdürmektedir diye cüretkar bir açıklamada bulunmuştur. Bir tarafta bu zamlarla ilgili zamları yeterli bulmuyorum noktasında ifade edilen alt seviyelerde zamların yapılması meselesi diğer taraftan da devletin büyük bir fedakarlık yaptığı gibi bir durum bugün insanlarımızın yaşadığı hakikatle adeta mücadele eden bir noktayı gözler önüne sermektedir.  Elektriğe tarihin en büyük zammı yapılmışken maalesef bu cümleler ifade edilebiliyor. Yapılan zamlar yetmemiş gibi neredeyse bu zamların üzerine hükümet bizden adeta teşekkür bekliyor.

BU KANUN TEKLİFİNDE ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN KAPSAMI YOKTUR, ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖĞRETMENLİK YAPANLAR YOKTUR
Bir diğer konu ise öğretmenlik meslek kanunudur. Milli ve insani değerlerin kazanılmasında ve yaşatılmasında öğretmenlerimiz model insanlardır ve bu modelin kalitesi yükseltilmek zorundadır. Öğretmenlerimizin toplumda layık oldukları statüye kazandırılması elzemdir. Bugün maalesef iktidar mevcut kanunda yer alan düzenlemeleri ayrı bir kanun olarak önümüze getiriyor ve bu teklif öğretmenlik mesleği ve öğretmenlerimiz için hiçbir çözüm üretilemiyor. Bu kanun teklifinde öğretmenlik mesleğinin; kapsamı yoktur, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yapanlar yoktur, sözleşmeli öğretmenlere yönelik düzenleme yoktur. Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin ülkemizin en ciddi sorunlarının başında gelmektedir.

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
Ülkemizin dört bir tarafında kış ayının bereketi ve güzelliği kar yağışları var, hamdolsun. 
Maalesef, birçok bölgemizden de kar yağışı ve hava koşulları nedeniyle trafikte aksamalar yaşandığı, vatandaşlarımızın mağdur olduğu haberlerini alıyoruz.
Yetkililerimizden gerekli ve yeterli tedbirleri zamanında almalarını bekliyoruz.
Sizlerden de mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamanızı, çıkılan zamanlarda da kural ve tedbirlere azami hassasiyet göstermenizi rica ediyorum.
Bu olumsuzluklardan etkilenen herkese geçmiş olsun.