Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi esnafa büyük kredi imkanı sağlıyor

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi esnafa büyük kredi imkanı sağlıyor

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, basın toplantısı düzenleyerek esnafa verilecek destek kredisi hakkında bilgiler verdi.

Oda Başkanları destek verdi

İkbal lokantasında düzenlenen toplantıya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Halk Bankası Merkez şube Müdürü Birkan Meydan ve destek amaçlı tüm oda başkanları katıldı.

Kredi bekleyen esnaf kalmadı

Destek kredisi hakkında açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir dört aydır kredi bekleyen esnafların sorunun çözüldüğünü söyledi. Başkan Birliktir: “31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinden öncesi ve sonrası Esnaf Ve Sanatkarlarımızın yoğun kredi talepleri oluşmuş idi. Yerel Seçimlerden önce Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bütün Türkiye de ve ilimizde aylık ortalama Plasman gelirinin yaklaşık on katı olan 25 Milyon TL’de Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlarının kullanması için Kooperatifimize plasman gönderilmiş idi. Bizlerde bu paraları en kısa sürede Esnaf Ve Sanatkarlarımıza dağıttık. Yalnız, gelen yoğun taleplerden dolayı son 5 aydır yığılmalar olduğu, bu nedenle yaklaşık 4 ay gibi bir süre ile Esnaf Ve Sanatkârlarımız sıra bekliyor idi. Halk Bankası Müdürlüğümüzün girişimleri neticesinde geçen ay 2,5 Milyon TL Merkez Birliğimiz Genel Başkanımız. Kadir Akgül'ün girişimleri ile de 4 Milyon TL plasman geldi. Esnaf ve Sanatkârlarımızın çektikleri bu sıkıntıları Genel Başkanımız olmak üzere Hükümetimizin ilgili Bakanlıklarına iletildi.” dedi

Cumhurbaşkanımız destek oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnafın yanında olduğunun altını çizen Başkan Birliktir: “

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman olduğu gibi Esnaf Ve Sanatkara olumlu bakması neticesinde ilgili Bakana ve Genel Müdüre vermiş olduğu talimatla başta birinci sınıf olan Kooperatifimize ve diğer tüm Kooperatiflerin sınıflandırmalarına göre plasman sıkıntıları giderilmiştir.Bu nedenle başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Hükümetimize, Genel Başkanımız A.Kadir Akgül'e,Bölge Birliği Başkanımız Mehmet Baybağan'a,Halk Bankası Genel Müdürümüz Osman Aslan'a,Halk Bankası Merkez Şube Müdürümüz Birkan Meydan'a Esnaf Ve Sanatkarlar adina şükranlarımızı sunarız.” dedi

Esnafa 90 Milyon TL kredi dağıttık

Halkbankası aracılıyla esnafa yerilecek kredi de taksit imkanın olduğunu ifade eden Başkan Birliktir: “Kooperatifimiz kefaletiyle bugüne kadar 90 Milyon TL kredi kullandırılmış, plasman fazlalığı olan 5 Milyon TL bulunmakta olup Merkez Birliğimiz ve Banka Müdürlüğümüz girişimleri ile de istediğimiz zamanda Kooperatifimizin birinci grupta olması Halk Bankası Genel Müdürlüğünde puanının yüksek (itibarının) olması nedeniyle yılbaşına kadar istediğimiz miktarda plasman gelecektir. Şu an itibari ile kredi almaya şartları uygun tüm Esnaf Ve Sanatkarımıza sıra beklemeksizin kredi talepleri karşılanacak olup, müracaat etmeleri yeterli olacaktır. Ayrıca Hatlı Minibüs alımı,Tır alımı,Otobüs,İş Makinesi alımında 500 bin TL'ye kadar 84 ay vadeli iş  yeri alımların da 500 bin TL'ye kadar 120 ay vadeli kredilendirme yapılacaktır.Normal işletme kredileri son limiti 200 bin TL olup aylık veya üç'er aylık taksitlerle 48 ay vadeli yapılabilecektir.Tüm kredilerimizin yıllık faiz oranı bugün için %8 dir.”dedi.