HUKUK FAKÜLTESİNDE ALGI YÖNETİMİ VE MANİPÜLASYON ANLATILDI

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Gültekin, Hukuk Fakültesi öğrencilerine “Algı Yönetimi, Manipülasyon ve Hukuk” konularını anlattı.

 

Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Gültekin, 20. yüzyıldan itibaren yürütülen algı yönetimi operasyonları ve manipülasyonlar hakkında hukuk çerçevesinde değerlendirmelerde bulundu. Her klasik savaşın önce zihinlerde başladığını ifade eden Gültekin, “Bu savaşlar önce zihinlerde başlar, sonra sahaya iner. Sahada savaş bittikten sonra da zihinlerdeki savaş yine devam eder. Algı yönetimi ve manipülasyon savaşın olduğu her yerde vardır. Ve altını çizerek söylüyorum, savaşın olmadığı zaman dilimini insanlık tarihinde bulamazsınız” dedi.

 

Algı yönetiminin dışarıdaki algılanan olaylarla ilgilenmediğinin bilinmesi gerektiğini söyleyen Gültekin, “Algı yönetimi bizimle ilgileniyor. O olayı nasıl algılayıp yorumlayacağımız ile ilgileniyor. Ve bu algımızın şekillendirilebileceğini, etkilendirilebileceğini ve biçimlendirilebileceğini düşünüyorlar. Bunu da çok güzel bir şekilde yapıyorlar. Algı yönetimi ve manipülasyon Amerika Savunma Bakanlığının ürettiği bir kavram. Yani bu savaşa ait bir kavramdır” diye konuştu.

 

Algı yönetimi ve manipülatörlerin hukuku nasıl manipüle ettiği ile ilgili bilgiler verilen konferans, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.