11 ayın sultanı Ramazanın heyecanı tüm İslam alemini sardı.

Hoş geldin Ya Şehri Ramazan

İslam dünyasının sabırsızlıkla Beklediği mübarek Ramazan ayı başladı. Dün akşam ilk teravimizi kılarak gece de ilk sahurumuza kalktık.

Bu yıl Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu gününün akşamı görüleceği için 29 gün sürecek.

29 Gün oruç tutulacak

Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı takvime göre 6 Mayıs tarihi ile başlayan Ramazan ayı 3 Haziran da son bulacak. 4 Haziran’da ise Ramazan Bayramının birinci gününe idrak edilecek. Ramazan Ayı, tüm insanlığa  rehber olarak gönderilen, Kuran'ın indirildiği ve içinde, “bin aydan daha hayırlı olan,” Kadir Gecesi'nin de içinde bulunduğu  bereket ayıdır.

Ramazan'ın Önemi

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.