rnrnHIZLI TREN GARININ YERİ BELİRLENDİrnrnAfyonkarahisar, hızlı trene 2015 yılında kavuşacak. Afyonkarahisar-Kütahya yolunun 6. kilometresinde 150 dönümlük bir alana inşa edilecek istasyon sayesinde Afyonkarahisarlı'lar Ankara'ya 1,5 ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

HIZLI TREN GARININ YERİ BELİRLENDİ Afyonkarahisar, hızlı trene 2015 yılında kavuşacak. Afyonkarahisar-Kütahya yolunun 6. kilometresinde 150 dönümlük bir alana inşa edilecek istasyon sayesinde Afyonkarahisarlı’lar Ankara’ya 1,5 saat içinde ulaşabilecek.
Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Ankara-Antalya etabının Afyonkarahisar ayağıyla ilgili çalışmaların başladığı bildirildi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan Devlet Demiryolları Yapım Daire Başkanı Mustafa Babal ve Alt Yapı Yatırım Genel Müdürlüğü Etüt Daire Başkanı Mustafa Tuncay, projenin son durumu hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, karayollarının kesişme noktasında olan Afyonkarahisar’ın hava ve demiryolu taşımacılığında da kesişim noktasında olacağını, Afyonkarahisar’da 5 yıldızlı termal otel sayısının hızla arttığını ve Ankara- Afyonkarahisar arasının 1,5 saat düşmesinin termal turizmin gelişmesine önemli katkıda bulunacağını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, kent merkezine yapılacak olan istasyonunda Ömer- Gecek havzasında bir yere yapılmasını planlandığını kaydetti.
Devlet Demiryolları Yapım Daire Başkanı Mustafa Babal da projenin ihalesinin yapılmasının ardından çalışmalara başladıklarını söyledi. Projenin 3 yıl içerisinde tamamlanmasının beklendiğini ifade eden Babal, “Afyonkarahisarlı’lar projenin bitmesinin ardından modern, konforlu ve rahat bir ulaşım imkanına kavuşacak. 250 kilometrelik bir ulaşım hattımız var. Bu mesafe 1,5 saatte alınacak. Kentin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Devlet Demiryolları Alt Yapı Yatırım Genel Müdürlüğü Etüt Daire Başkanı Mustafa Tuncay da, istasyon olarak Ömer-Gecek havzasının bulunduğu 150 dönümlük bir alana yapılacağını kaydetti. Tuncay, Zafer Havalimanı’nın bu yıl içerisinde faaliyete girmesinin planlandığını ifade ederek, havalimanından kent merkezine hafif raylı sistem yaparak ulaşımın sağlanmasının planlandığını kaydetti.
Toplantıya katılan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser de istasyonun yeri konusunda alternatif çalışmalar yapılabileceğini belirterek, Ulaştırma Bakanlığı’nın otogar ile yeni yapılacak olan tren garı arasına hafif raylı sistem döşemesini talep etti.