Geçtiğimiz gün oynanan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor ile Gaziantep Basketbol arasında geçen mücadelede hakem hataları ön plana çıkmıştı. Bunun üzerine Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'i eleştiren TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'na Başkan Zeybek'ten cevap gecikmedi.

Başkan Zeybek açıklamasında şu ifadelere yer verdi;


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Hidayet Türkoğlu’nun basında çıkan açıklamalarına ilişkin, açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

ING Basketbol Süper Ligi'nin 16. hafta maçında temsilcimiz Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’un Gaziantep Basketbol ile yapmış olduğu karşılaşmada müsabaka hakemlerinin verdiği hatalı kararlar, salonda bulunan taraflı, tarafsız herkesin gözü önünde cereyan etmiştir.

Hal böyle iken sosyal medya hesabımızdan yapmış olduğumuz eleştiri hiçbir hakaret içermemektedir. Yine açıklamamızda hiçbir hakem arkadaşımızın da ismini asla vermedik, federasyonumuzu hedef göstermedik. Bu bağlamda bizim hiçbir kişi ya da kurumla sosyal medya hesaplarımız üzerinden olayı kişiselleştirip, diyaloğa girme amacımız olmamıştır, olamazda…

Basketbol camiasının paydaşı olarak sporumuzun gelişmesi adına bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada üzerimize düşeni yapacağımızı, birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmeye devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.     

 

Mehmet ZEYBEK

Afyonkarahisar Belediye Başkanı