Emirdağ Belediye Başkanlığı tarafından aylık düzenli olarak yapılması kararlaştırılan “Basın Bilgilendirme Toplantısı”nın ilki Emirdağ Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı. HİÇ KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMADIK

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Emirdağ Belediye Başkanlığı tarafından aylık düzenli olarak yapılması kararlaştırılan “Basın Bilgilendirme Toplantısı”nın ilki Emirdağ Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı. Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ilçede yayın yapan yerel gazeteciler ve sosyal medya habercileri ile aylık basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak Belediye Başkanı Serkan Koyuncu yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu.

“Emirdağlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum”

Elazığ ve Malatya da yaşanan deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yardım elini uzatan Emirdağlılara teşekkür eden Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, “Geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere, geçtiğimiz gün Van’da çığ altında kalıp hayatlarını kaybedenlere ve yine uçak kazasında hayatını kaybedenlere Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum. Tabi zor günlerden geçiyoruz. Devletimiz büyük, devletimiz güçlü elhamdülillah bu noktada da devletimiz gücünü gösterdi. Emirdağ halkımız özellikle Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremden dolayı nasıl bir güç birliği içinde olduğumuzu, nasıl büyük güçlü bir ilçe olduğumuzu elimizi uzattığımız yardımlarla gösterdik. Emirdağ çapında düzenlediğimiz yardım kampanyasında gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından iki buçuk tır yardım toplandı. Bu noktada yardım yapan hemşehrilerime, özellikle buradan oraya kadar hiçbir masraf almadan ulaştıran taşımacılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Emirdağ’a 50 milyon Euro’luk yatırım geliyor”

Bursa Merkezli bir firmanın Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi’ne dondurulmuş gıda üzerine 50 milyon Euro’luk yatırım yapacağını söyleyen Başkan Koyuncu, burada ilk etapta yaklaşık 200 kişinin istihdam edileceğini ifade etti. Başkan Koyuncu, “Emirdağ ve bölgesinin ekonomisine ciddi bir yatırımı Emirdağ’ımıza kazandırmanın heyecanı içerisindeyiz. Fine Food adlı Bursalı firma bildiğim kadarıyla yaklaşık 64 ülkeye ihracat yapıyor. Bu firma aynı zamanda ulusal büyük marketlerin, GATA, Devlet Hastaneleri, Cumhurbaşkanlığı makamı ve tüm havaalanlarının tedarikçisidir. İlk etapta 50 milyon Euroluk Emirdağ’ına yatırım yapıyor. 200’den fazla eleman çalıştıracak. Ve burada işsizliğin ciddi anlamda önüne geçecektir. Geçen hafta firmayla nihai sözleşmemizi imzaladık, yer tahsisini de yaptık ve nasip olursa Mart ayı içinde kazmayı vuruyorlar. Bu yatırım çok önemli bir yatırım bunun Emirdağ halkı tarafından bilinmesi çok önemlidir” diye konuştu.

“Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi’nin inşaatına başladık”

Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Koyuncu, “Gökkız Hamamı diye bir binamız var. 6 katlı bir bina olan Emirdağ Gençlik Merkezi isminde bir binamızın bodrum ve zemin katı yapılmış idi, geri kalan kısmın kaba ihalesini yaptık. Buranın en üst katına 450 kişilik tiyatro salonu yapıyoruz. Zemin katın ve bodrum katın bir kısmı kadınlar hamamı olacak. İçerisinde engelli ve yaşlılarımız için yaşam alanı ve lokalimiz var. Burada yaşlılarımız ve engellilerimiz, çaylarını içecekler, gazete okuyacaklar, satranç oynayarak vakitlerini geçirecekleri böyle bir alan düşünüyoruz. Gökkız Hamamı, Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi olarak düşünüyoruz. Buranın daha önce ihalesi 3 milyon TL’ye yapılmıştı daha sonra biz ihaleyi iptal ettik. üçüncü ihalemizde 1 milyon 815 bin TL’ye bunu ihale ettik. KDV ile beraber 1 milyon 380 bin TL. civarında karımız var. Devletin her bir kuruşunu korumak derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Belediye yeni binasına taşınacak”

Belediye binasını yaklaşık 2 ay içinde yeni binasına taşıyacaklarını da belirten Başkan Koyuncu, Kültür Evi’ni yapıp Emirdağ’a kazandıracaklarını söyledi. Başkan Koyuncu, “Yeni Belediye binasıyla ilgili bizler kendi ekiplerimizle beraber işin kaba kısmının tamamını bitirdik. Geri kalan ince inşaatı ve geri kalan kısmın ihalesini açtık. Pazartesi ihalesi yapılacak, yeri teslim ettikten sonra 43 içinde inşallah yeni bina tamamlanacak ve bize teslim edecekler. Biz de 2 ay içinde yeni Belediye binamıza taşınacağız. Kültür Evi, Emirdağ’ımızın bana göre herkesin yapmak istediği ama bir türlü yapamadığı bir olaydı. Eski adıyla İnkilap İlkokulunun binasının 20 yıllığına tahsisini aldık. Emirdağ Belediyesi Kültür Müdürlüğünü de o binaya taşıyoruz. Böylece binamız yaşasın, gelen-giden eksik olmasın” diye konuştu.

“Hiç kimseyi işten çıkarmadık”

Emirdağ Belediyesinde çalışan hiç kimseyi işten çıkarmadıklarını vurgulayan Başkan Koyuncu, “Burada herhangi bir siyasi görüş ayrımı yapmadık bunun böyle bilinmesini istiyorum” dedi. Sözleşmeli personel konusuna da açıklık getiren Başkan Koyuncu, “Biz kimseyi işten çıkarmadık, önce onu belirteyim. Sadece iki personelimiz (biri 2 yıllık işletme, diğeri 2 yıllık pazarlama mezunu) belediyemize sözleşmeli eğitmen alınmışlar. İç denetim yaptırdık, denetmen arkadaşımız acilen bu iki kişinin sözleşmesinin sonlandırılmasını istedi. Biz de acilen sözleşmelerine son verirken dedik ki; aynı maaşla şirket üzerinden çalışın. Hayır dediler. Bunlar 11. ayda çıktı. Diğer 8,9 kişiyi biz işten çıkarmadık. Bu arkadaşlara 1 yıllık sözleşme yapılıyor, biz 1 yılın sonunda bu arkadaşlara ihtiyacımız olmadığı için yeni sözleşme imzalamadık. Sebebi de şu; eğitmene ihtiyacım yok, çünkü artık okulum yok, dershanem yok. İhtiyacımız olan personellerle de sözleşmelerimizi yeniledik. Burada herhangi bir siyasi görüş ayrımı yapmadık bunun böyle bilinmesini istiyorum. İhtiyacım olmayan personellerle de sözleşme imzalamadık. 83 milyon 153 bin yeni nüfusumuz. 83 milyonun vebalini ben nasıl üstleneyim? Bir kardeşimiz de kendiliğinden istifa etti. Burada bir adaletsizlik olduğunu düşünmüyorum. Burada adaletsizlik nerede varsa bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bizim yeni aldığımız sözleşmeli personel de yok. İlerde ihtiyaç olur mu olmaz mı bilemiyorum” dedi.

“Eğitim-öğretimdeki durumumuzu net olarak görmek istiyoruz”

Emirdağ’ın eğitim ve öğretimi ile ilgili önemli bir çalışma yaptıklarını da belirten Başkan Koyuncu, “Eğitimle alakalı da bir konuya değinmek istiyorum. Emirdağ’ımızda ilkokul üçten başlayarak ortaokul 8’e kadar bütün çocuklarımız için deneme sınavı yapılıyor. Bu sınavlar farklı firmalarca yapılıyor. Her okuldan bir tane Emirdağ birincisi, Türkiye birincisi çıkıyor. Hangisi birinci bilemiyoruz. Burada Emirdağ’ımızın da durumunu bilelim. Sayın Valimizin ve Sayın Kaymakamımızın izniyle Emirdağ Belediyesi bir hizmete kalkıştı. İlkokul 3’ten ortaokul sona kadarki bütün okulların (köy okullarımız da dahil) katılacağı tek bir deneme sınavı yaptırıyoruz. Ve burada velilerden cüzi paralar alınıyordu bunu da kaldırıyoruz. Bütün mali yükümlülüğü biz karşılayacağız. Böylece ilçemizin eğitim durumunu göreceğiz. Emirdağ’ımız içinde kim en iyi kim en kötü görelim. İlimiz içinde Emirdağ nerede göreceğiz, ülkemiz içinde nerede onu da göreceğiz. Burada çocuklar kendi sınıflarında öğretmenler çapraz olarak görevlendirilecek” dedi.