HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI CHP Merkez İlçe Başkanı Aydoğan Güleç, Kürt sorunu ile ilgili herkese görev düştüğünü belirterek, “CHP’nin ya da iktidarın tek başına yapabileceği bir şey değildir, herkes taşın altına elini koyması gerekir” dedi.
CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Aydoğan Güleç, merkez ilçe yönetimi ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Son günlerde yaşanan terör sorunları ve tutuklu milletvekilleri ile ilgili konuşan CHP İlçe Başkanı Güleç, Türkiye’nin temel hak ve hürriyetlerin korunduğu gerçek demokratik yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin terör sorununu bitirmesi gerektiğini ifade eden Güleç, bunun için gerekli olan mücadelenin tüm yönleri ile ortaya konulması gerektiğini kaydetti. Güleç, ulus kavramı erozyona uğratılmadan ve Cumhuriyetin kurucu felsefesi korunarak gerekli olan tüm önlemlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Ülkenin temel hak ve hürriyetlerinin korunduğu gerçek demokratik yapıya kavuşturulması gerektiğini dile getiren Güleç, “Türkiye’de her gün demokrasi konuşulduğuna göre demek ki bir demokrasi sorunu var” dedi.
Halkın oyu ile seçilmiş milletvekillerinin sorununun çözülmesi gerektiğini, bunun da Türkiye’ye yakışmayan bir sorun olduğunu belirten Güleç şöyle konuştu:
“Meclis halkın oyu ile seçilmiş milletvekilleri sorununu çözmelidir. Bu Türkiye’ye yakışmayan bir durumdur. Bununla bağlantılı olarak dünün Türkiye dünün darbe dönemleri mahkemesi, DGM’si olan, bugünkü Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırması bir an önce gereklidir. Çünkü hukukun evrensel ilkelerine göre, çağdaş ceza normlarına aykırı yargılama yöntemleri olan bu mahkemelerin 21. Yüzyıl Türkiye’si taşıyamaz, taşımamalıdır.. Ayrıca Türkiye’de hukuk siyasetin bir parçası olmaktan bir an önce çıkarılmalıdır.”
Memur, işçi, emekli için gerekli iyileştirmelerin yapılması gerektiğini söyleyen Güleç, “Memur, işçi ve emekli milli gelirden hak ettikleri payı almalılar. İnsanca ve onurluca yaşam koşulları sağlanmalıdır. Çiftçinin üzerindeki akaryakıt ve elektrik yükü hafifletilmeli ve ürününden kazanç edebilecek düzeye gelebilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Çiftçiler şehir merkezinin kenarına yarı sigortalı yarı asgari ücretli olarak çalışmaya itilmemelidir. Ayrıca Türkiye’ kendi sağlıklı şekerini yiyebilmeli, çiftçinin alternatif ürün ekebilme imkanı elinden alınmamalı, şeker fabrikaları işler vaziyette olmalıdır. Topluma işleyen kendi hayvanını ve etini üreten bir Anadolu uzak olmasa gerek. Bunun için de üreten ekonominin kuralları işler kılınmalıdır” diye konuştu.
“HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI”
Basın mensuplarının Kürt sorununun çözüm çalışmaları ile ilgili sorusunu cevaplayan CHP Merkez İlçe Başkanı Güleç, “Orta yerde bir PKK sorunu var, 30 yıldır biz bunu yaşıyoruz. Biz bu sorunu kurutamadık. Bunun için çok yönlü bir politika izlenmesi lazım. Askeri politika net, tavizsiz, terörü bitirme düzenine odaklanmış, gerekirse kandili söndürmek üzerine bir harekat ile bu iş kurutulmalı. Diğer taraftan da PKK sorununu üretmeyecek ortadaki Kürt sorunu dediğimiz yapıyı Türkiye üniter devlet yapısından taviz vermeden gerekli olan azami demokratik adımları yerine getirerek ve çok boyutlu sosyoekonomik politikalarla bunun çözüleceği inancındayız. Burada herkese görev düşmekte. CHP’nin ya da iktidarın tek başına yapabileceği bir şey değildir, herkes taşın altına elini koyması gerekir” şeklinde konuştu.