Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı ve Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Mesut Yurt, engellilerin sorunlarının sadece bir hafta değil, yılın her günü ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı ve Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Mesut Yurt, engellilerin sorunlarının sadece bir hafta değil, yılın her günü üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Afyonkarahisar’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Mesut Yurt, engelli dernekleri temsilcileri ile birlikte Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde bir basın açıklaması yaptı.
Yurt, Engelliler Meclisi olarak bu yıl ki Dünya Engelliler Günü’nün erişilebilir bir Türkiye yılı olmasını temenni etti. Bu konuda hükümet başta olmak üzere bütün kamu kurumlarının üzerilerine düşen görevleri yerine getirmesini isteyen Yurt,” Bizler Engelliler Meclisi olarak bu hafta yerel yöneticilerimiz ile bir araya gelip sorunlarımızı masaya yatırarak, çözüm yolları üretmeye çalışacağız. Toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düşüyor. Bu noktada herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından Mesut Yurt, öncülüğünde ki engelli derneklerinin temsilcileri Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müjdat Karagöz’ü ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Karagöz, “İnsan her şeye rağmen hayata bağlanmalı, bunun mücadelesini vermek çok güzel. Engelli bireylerin hayata tutunacak bir şeylerinin olması lazım. Bizim bulunduğumuz konum itibari ile bu insanlara yardımcı olmak, onlara hayatın içerisinden bir parça olarak yaklaşmak gerekir. Onları toplum içerisinde kabul etmek çok güzel. Toplumumuzda bu hoşgörü oluşmaya başladı” dedi.
Başkan Mesut Yurt ve beraberindekiler daha sonra sonra Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan’ı ziyaret ettiler.