Vali Gökmen Çiçek, Afyon Eğitim Vakfı’nın Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.



Toplantıda konuşan ve Afyon Eğitim Vakfı’nın her zaman taşın altına elini koyan kişilerden oluştuğuna değinen Vali Gökmen Çiçek: “Böyle bir vakfın olması gurur verici. Her zaman sizlere destek olmak isterim” dedi.

İkbal Termal Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Afyon eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, AEV 2. Başkanı İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Demirel, Salim Pancar, Metin İplikçioğlu, Yavuz Kocaşaban ve Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker katıldı.

Amacımız Daha Çok Öğrenciye Burs Vermek

Toplantıda ilk olarak söz alan Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser: “Sayın Valimizin yönetim kurulu toplantımıza teşriflerinden büyük onur ve mutluluk duyduk. Afyon Eğitim Vakfı 1987 yılından bu yana Türkiye’de orta büyüklükteki vakıfların içine girmiş bir vakıftır. Kurucuları Afyon'un yetiştirdiği önemli iş adamlarından Borusan’ın Fahri Yönetim Kurulu Başkanı rahmetli Asım Kocabıyık, Orhan Yavuz, Nijad Bilge, Ahmet Bozokluoğlu gibi saygın iş adamlarıdır. Bizler bu bayrağı yönetim kurulu üyelerimizle devraldık. Geçen sene itibariyle 547 öğrenciye burs vermiş durumdayız. Burs verdiğimiz öğrenci sayısında 500’ü geçtiğimiz için orta büyüklükteki vakıflar arasına girdik. Borçlarımız var. Hayırsever iş adamlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Vakıf olarak amacımız daha çok öğrenciye burs vermek, Afyon Eğitim Vakfı eğitim tesislerini önümüzdeki yıllarda genişletmek” diye konuştu.

Her Zaman Sizlere Destek Olmak İsterim

Toplantıda konuşan ve Afyon Eğitim Vakfı’nın her zaman taşın altına elini koyan kişilerden oluştuğuna değinen Vali Gökmen Çiçek: “Ben Afyon Eğitim Vakfı’nın yapmış olduğu çalışmaları duyduğumda çok mutlu ve memnun olmuştum. Buradaki Yönetim Kurulu Üyeleri her zaman taşın altına elini koyan, her istediğimiz olduğunda biz varız diyerek ortaya çıkan arkadaşlar. Bu anlamda sizlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin verdiği burslar ile okuyan ve ileriki dönemlerde iyi bir makama gelerek bu ülkeye faydalı işler yapacağını bileceğiniz kişilerin yetişmesi harika bir duygu olsa gerek. Burada helal ve alın teriyle kazanılan paralarla verilen burslar ile gençlerimizin yarınları kurtuluyor. Böyle bir vakfın olması, herkes tarafından biliniyor olması, namının il dışına taşması ve örnek alınmak istenmesi gurur verici bir şey. AEV’in yönetiminin sadece burs değil, hayır hasenatı önemseyen kişilerden olması da oldukça önemli. Davetinizi çok önemsiyorum. Bu konuda elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Sadece bir Vali olarak değil şahsi olarak da sizlere her zaman destek olmak isterim” dedi. 

Toplantıda 2020-2021 yılı için verilecek burslar ve öğrenci sayıları konusunda istişarelerde bulunuldu.