CHP, MHP ve AK Parti seçmenini hiç kimse ipotek altına alamayacağını söyleyen MHP Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, “Bir il yönetimi ‘Biz buraya destek veriyoruz’ diyerek bir önceki seçimde o partiye teveccüh etmiş vatandaşlar oraya mecburiyetten oy verecek değildir. Biz bu ayrıma karşıyız. Her seçmenin oyuna talibiz “dedi.



 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantısı yerel ve ulusal medya mensuplarının katılımı ile parti binasında gerçekleşti. Basın toplantısına İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, MHP Merkez ilçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör, İl Başkan Yardımcıları, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ile teşkilat mensupları katıldı. Basın toplantısında konuşan İl Başkanı Kocacan, “Malum bizim adayımız Fatih Çetinkaya kardeşimizdir. Belediyecilikle ilgili bizim göz bebeğimiz” dedi.

 

“ABD MÜNBİÇ’TEN ÇEKİLMİYOR”

ABD’nin Münbiç’ten çekilmediğini yığınağını Irak’a yaptığını ileri süren Kocacan şöyle konuştu; “Münbiç’ten ABD çekildim diyor. Ama çekilmiyor. Çünkü yığınağını Irak’a yapmış ve yatırımını orada tutmuştur. Sarı yelek projesi ile altını üstüne getirdikleri Fransa kendisinin hakkından gelemezken Suriye’de Jandarma görevi üstlenmiştir. ABD’nin boşalttığı bölgelere kendinden asker yerleştirmektedir. Türkiye’nin Milli Savunma Bakanlığı dahil olmak üzere Kara, Hava ve Deniz kuvvetlerinin mensubiyetinde olan üst düzey subaylarımızda bu durumu çok kişi gözden geçirmelidir. Doğrudur; Orada yuvalanacak ve yer alacak terör unsurlarının temizlenmesi Türkiye’nin bekası adına doğrudur. Ancak fizibilitesi yapılmadan ön görüsü görülmeden ve ne olduğu bilinmeden de savaşa girmek ve oralara temizlik adına içinde bulunmak hiç uygun değildir.”

 

“BU SEÇİMİ BİZ MUTLAKA KAZANACAĞIZ”

Seçim kampanyalarında partilerin anket çalışmalarına temayül etmeyeceğini belirten MHP Belediye Başkanı adayı Fatih Çetinkaya, anket çalışmaları ile çok çalışan bir parti olmadıklarını söyledi. Çetinkaya, “Bizim anketimiz elini sıktığımız ve dokunduğumuz insanların gözünün içidir. Biz insanımızın gözüne baktığımız da bize olan muhabbeti de bu seçimin neticesini de heyecanını da isteksizliğini de veya şikayeti varsa onu da görebiliyoruz. İsterseniz gönül anketimizi sizlere söyleyeyim. Afyonkarahisar kararını vermiş; Bu seçimi biz mutlakkazanacağız. Afyonkarahisar 5 yıl önce kaçırdığı fırsatı bu sefer kaçırmayacağını ifade eden insanlarla dolu” dedi.

 

“15 YILLIK PLANLAMA YAPTIK”

31 Mart sonrasını planladıklarını ve gün geçtikçe çıtalarının yükseldiğini dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu; “Bizim teşkilat ve ben aday olarak yapmamız gereken bu 3 aylık sürede hem 31 Mart sonrasını planlamak hem Afyon’un 5 yılını planlamak hemde Afyon’un önümüzdeki 15 yılını planlamak olacaktır. Bunu da halkımızla ve milletimizle paylaşacağız. Kazanım oranımızda giderek artıyor. Gün geçtikçe çıtamız daha çok yükseliyor. Bu çıtanın yükselmesi kazanmaya giden değil, şuanda kazanmış olduğumuz seçimin fark atmaya giden bir süreç.” 

 

“VATANDAŞIN OYUNU HİÇ KİMSE İPOTEK ALTINA ALAMAZ “

“CHP’nin, MHP’nin ve AK Parti’nin seçmenini hiç kimse ipotek altına alamaz” diyen Çetinkaya, “Bir il yönetimi ‘Biz buraya destek veriyoruz’ diyerek bir önceki seçimde o partiye teveccüh etmiş vatandaşlar oraya mecburiyetten oy verecek değildir. Afyonkarahisar’da dünya görüşü sosyal demokrat olanların da, dünya görüşü Türk İslam olanların da veya dünya görüşü sadece memleketim diyenlerin de gönüldaşı olan bir tane aday vardır; O da Fatih Çetinkaya’dır. Biz bu ayrıma karşıyız. Biz MHP olarak bölünmenin alayına karşıyız. Parti olarak bölünmeye de karşıyız. Etnik bölünmeye de karşıyız. İnanç bölünmesi de de karşıyız. Biz bu hesaplardan gidersek 2014 yılındaki yüzde 43 oranında aldığımız oyu kim nasıl izah edecektir. İzah etsinler bakalım ve böyle bir payda yoktur. Afyonkarahisar da dünya görüşü ne olursa olsun ve bu işin ideolojisi yoktur. Bu bir Afyonkarahisar meselesidir. MHP olarak Afyonkarahisar’ın gelecek 10 yılı ile ilgili kaygılar taşıyan bu kaygıları fırsata çevirecek ve bu şehri ayağa kaldıracak projeler meselesidir. Bununla geliyoruz ve vizyonumuz bu” diye konuştu. Belediye Başkan adayı Çetinkaya ve İl Başkanı Kocacan konuşmasının ardından toplantıya katılan gazetecilerin sorularını yanıtladı.