Osmangazi Anadolu Lisesi eğitime verdiği özel önem nedeniyle başarı çıtasını her geçen gün yükseltiyor.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Osmangazi Anadolu Lisesi eğitime verdiği özel önem nedeniyle başarı çıtasını her geçen gün yükseltiyor.

 

  Osmangazi Anadolu Lisesi müdürü Selami Saltık Türkeli gazetesine yaptığı özel açıklamalarda eğitime verdikleri önemi ayrıntısı ile anlattı.

Açılışını Cumhurbaşkanımız yaptı

Okulun kuruluşu ve başarıları hakkında bilgi veren okul Müdürü Saltık;”Okulumuz 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında 1 Müdür 6 öğretmen ve 150 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuzun resmi açılışı ise 2011 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılmıştır. Okulumuza ismini aldığı Osman Gazi, 1258 yılında Söğüt'te dünyaya gelmiştir. Ertuğrul Gazi'nin üzerine titrediği üç oğlundan birisi olan Osman Gazi, 27 sene saltanatta kalmıştır. Osman Bey, Osmanlı Devleti’ni ve Osmanoğullarını kuran ve adını devletine ve soyuna vermiş bulunan ilk Osmanlı Sultanı dır.”

 Öğretmen eksiğimiz yok

“ Okulumuzda 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında öğrenci sayımız 750 civarındadır. Geçen sene 465 puanla başladık taban puanımız 432 ile kapattık. Anadolu Liseleri içerisinde devamlı yükselen bir trende sahibiz. Okulumuz ilimizde tüm mahallelerden ulaşılması en kolay bölgede yer almaktadır. Bu yıl birinci sınıflara 295 öğrencimiz katılmıştır. Okulumuzda branş derslerinde eksik öğretmenimiz bulunmamaktadır” dedi

Ezberci değil; okuyan, inceleyen, araştıran

Osmangazi Anadolu Lisesi müdürü Selami Satık;” Okulumuzun amacı; öğrencileri hayata ve yüksek öğrenim kurumlarına hazırlama olduğuna inanırız. Bütün öğrencilerin, zekâlarının geliştirilebilir özellikte, öğrenmeye karşı istekli ve belirli bir öğrenme potansiyeline sahip olduğuna inanır, öğrenciyi merkez alan etkili bir eğitim anlayışını benimseriz. Bilgi toplumu olmanın gereğine inanır,  Ezberci değil; okuyan, inceleyen, araştıran, düşünen, analiz ve sentezler yaparak kendini sorgulayıp yenileyen öğrencilerin yetişmesine çalışırız. Öğrencilerin olaylara analitik bir mantık, eleştirel ve bilimsel düşünce tarzı ile bakmalarına ortam hazırlar, onlara model olmaya özen gösteririz. Yönetici, öğretmen, personel ve öğrencilerin barışık olduğu örnek ve etkili bir okul ikliminin gereğine inanırız”

"Kalite Yönetimdir"

“Çalışanlarının tümüne iletişim kanallarının ve diyalogun açık olduğu öğrencinin yüreklendirildiği bir ortam hazırlarız."Kalite Yönetimdir" anlayışından hareketle okul yönetiminin her türlü gelişim, değişim ve sürekli iyileştirmede liderlik yapması gerektiğine inanırız. Bir ekip olarak Okul Gelişim Yönetimi anlayışı ile ben yerine biz anlayışının etkin olduğu güvenli bir ortamın gereğine inanırız. Yönetici, öğretmen, veli, personel ve öğrencilerin işbirliği ile okulunu, çevrede, bölgede ve ülkede model yapma inancıyla çalışırız. Okulda, tüm çalışanların aktivitesinden yararlanıldığı katılımlı yönetim ve demokratik anlayışın hâkim olduğu bir ortam hazırlamaya çalışırız. Her konuda; devletin, kurumun, okulun ve öğrencilerin çıkarlarının tam anlamıyla korunduğu bu uygulama sorumluluğunu duyarız. Öğrencilerin ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlara yönelmelerini, dolayısıyla severek, isteyerek seçecekleri ve mutluluk duyacakları bir mesleğe yönelmelerine çalışırız. Başarının ancak ekip (takım) çalışmasıyla elde edilebileceğine, teşvik ve ödüllendirmeyle artacağına inanırız. Kararlarımızı en geniş katılımla alır, bu anlayışa dayalı okul yönetiminin demokrasinin bir geleneği olduğuna inanırız”

Hedef her alanda başarı

 “Okulumuz akademik başarının yanı sıra sosyal ,kültürel ve sportif başarılar ile de gündeme gelmektedir.Sportif olarak fiilen 14 spor takımımız vardır.Sosyal ve Kültürel faaliyet olarak Orta öğretim grubunda ilimizdeki alışveriş merkezlerinde açtığımız resim sergilerini ve hiyoroglofi sergisi çok beğenilmiş olup örnek olma yolunda ilk’ ler arasında yer almaktadır.Okul koromuz yıl sonlarında hazırlanan muhteşem konserleri ile öğrenci ve velilerimiz tarafından beğenilmiştir.Yine şiir dinletileri ve tiyatro oyunları ile okulumuz dikkat çekmektedir.2018 yılında okulumuz tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü programı çok takdir edilmiştir”

Başarı yüzdemiz artıyor

“ Okulumuzdan mezun olan  ilk öğrencilerimizden itibaren  Üniversiteye yerleştirme oranımız devamlı artmaktadır.Bu başarının yakalanmasında öğrencilerimizin azmi  okul ve aile işbirliği en önemli etkendir.Bu başarıda emeği geçen paydaşlarımıza öğretmen kadromuza okul-aile birliğimize  teşekkür ederim.Osmangazi Anadolu Lisesi olarak biz diyoruz ki; EĞİTİMSE DERDİNİZ BUNU ANCAK BİZ ÇÖZERİZ.. “ diyerek sözlerini noktaladı.   



TÜRKELİ GAZETESİ