MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Taytak, 2018'de hep vatandaşımızın, hemşehrilerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Taytak, 2018'de hep vatandaşımızın, hemşehrilerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.



Taryatk, basın açıklamasında şunları söyledi:



"Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve büyük Türk Milleti için çok önemli olayların vuku bulduğu bir yılı hep birlikte geride bıraktık.

Yönetim şeklimizin üçüncü evresi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin hayata geçirildiği 2018 yılını geride bırakırken, yeni yılın sağlık, başarı ve huzura vesile olmasını,

Büyük Türk Milletine, İslam Alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Milletimize hizmet etmeyi kendisine şiar edinmiş, “Benim aklım hep Türkiye’dir” diyerek hayatını milletine adayan Türk dünyasının bilge Lideri Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in takdirleri ile 40 yılımı verdiğim davama, Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve milletimize 24 Haziran 2018’den itibaren milletvekili olarak hizmet etmeyi Cenab-ı Allah nasip etmiştir.

24 Haziran seçimleri 16 Nisan referandumu ile yasalaşan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kökleşmesi ve yerleşmesi açısından tarihi bir önem arz etmekteydi.

Bu seçimlerde Türk Milleti ve Afyonkarahisar halkı üzerine düşeni fazlası ile yerine getirdi ve milli beka sorunumuzun ortadan kaldırılması için TBMM’de Cumhur İttifakını görevlendirdi.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra milli ve manevi meselelerde, iç ve dış politikalarda ortak paydalarda buluştuğumuz Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte oluşturduğumuz Cumhur İttifakı 24 Haziran 2018 seçimlerinden zaferle çıkmıştır. Bu zafer, kökleri okyanus ötesinde olan Fetö ve PKK hain terör örgütlerine Yüce Türk Milletinin çelikten iradesi ile verdiği şanlı bir cevaptır.

Afyonumuz’un kendilerini temsil etmemiz için, şahsımı görevlendirdiği 24 Haziran 2018 tarihinden itibaren parti, seçmen, ilçe, il ayrımı yapmadan milletimizin tüm dertlerine Cenab-ı Allah’ın izni ile çare bulmaya özen gösterdik inşallah özen göstermeye de devam edeceğiz.

Hem Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin hem de diğer illerden bize ulaşan tüm vatandaşlarımızın bürokraside tıkanan problemleri için gereken girişimlerde bulunduk.

Vatandaşlarımızın her telefonuna cevap vermeye çalıştık, her talepleri ile ayrı ayrı ilgilendik.

Altı aylık bir sürede TBMM Başkanlığına; 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda Değişiklik, 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik yapılmasına dair üç kanun teklifi verdik.

Afyon Şeker Fabrikasının özelleştirilmesinden sonra yaşanan problemleri, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Eber Gölünün sıkıntıları,

Atama bekleyen öğretmen adaylarının sıkıntıları gibi birçok konuda yazılı soru önergesi verdik.

Genel Kurul da birçok konuda söz aldık. Afyon Şeker Fabrikasının söküm kampanyası başladıktan sonra, kantarlarda yaşanan sıkıntıları, pancarda firenin artması konusunda yetkililerin bu konuyu bir an önce çözüme kavuşturmaları için gereken girişimlerde bulunduk.

Eber Gölünde yaşanan kuraklığın yetkililer tarafından incelenmesi, mağduriyet yaşayan vatandaşların

mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini her platformda ifade ettik.

Büyükbaş hayvancılıkla uğraşan yöre insanın yaşadığı sorunlardan biri olan, yem girdilerinin yüksek oluşu, hayvancılık desteklemelerinin daha fazla olması, et fiyatlarının yüksek oluşu konularını meclis kürsüsünde dile getirdik.

Afyonkarahisar ilimizin yaşadığı sel felaketinde zarar gören çiftçilerimizin zararlarının biran önce karşılanması gerektiğini, ilimize yapılması düşünülen ve yapımına başlanıp devam edilmeyen yatırımların biran önce yapılması noktasında yetkililere seslendik.

Ayrıca; Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan geçici Kur’an Kursu öğreticilerimizin kadro ve SGK kesintilerinin yeteri kadar olmadığını ayrıca öğretmenler gününde yapmış olduğum konuşmada gelecek nesillerin yetiştiricisi öğretmenlerimize gereken değerin verilmesi, ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ayrımının ortadan kaldırılıp, bütün öğretmenlerimizin kadroya alınmasının elzem bir konu olduğunu ifade ettik.

Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmü karşısında soydaşlarımızın yanında olduğumuzu ve nerede bir mazlum müslüman içli içli ağlıyorsa yanında olacağımızı, türk’e düşman her kim olursa olsun karşısında duracağımızı gazi meclisimizde dile getirdik.

Meclis çalışmalarımız haricinde, Bolvadin, Sandıklı ve İscehisar ilçelerimize KOSGEB temsilciliği verilmesini sağladık.

Kızılören Belediyemize kamyon,

Pazarağaç Belediyemize çöp konteynırları

İhsaniye Belediyemize çöp kamyonu ve itfaiye,

Çıkrık Belediyemize itfaiye,

Kayıhan Belediyemize asfalt yapımı ve itfaiye araçlarının ulaştırılmasını yapmış olduğumuz girişimler sonucunda sağlamış olduk.

Mermer sanayisi ile uğraşan işadamlarımızın bürokraside yaşadığı sıkıntılarına yardımcı olduk.

2019 yılında inşallah Afyonkarahisarımızı ve bütün ilçelerimizi Milliyetçi üretken belediyecilik anlayışımızla tanıştırmak,

Afyonkarahisarımızın burçlarına 31 Mart 2019 akşamı 3 hilalli bayrağımızı dikmek Cenab-ı Allah’tan en büyük gayemizdir.

Her kapıyı çalacağına, her gönüle gireceğine inandığımız belediye başkan adaylarımızla

2019 yılının gerek Afyonumuz gerekse tüm ülkemizde Milliyetçi Hareket Partisi’nin zafer yılı olacağına inancımız tamdır.

Allahın izniyle, önümüzdeki süreçte daha fazla hizmet etme arzusuyla kavuştuğumuz bir yıl temenni ediyorum, Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Mehmet TAYTAK

MHP MYK ÜYESİ

AFYONKARAHİSAR MV.