Göreve geldikleri günden bu yana Afyonkarahisar’ın ve bölgenin gelişimine önem verdiklerini kaydeden Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, partiler ve sivil toplum kuruluşlarının bilgi alışverişinde bulunması gerektiğini altının çizdi.
Başkan Serteser, “Hep birlikte çaba içinde olmalıyız” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Afyonkarahisar İl Yönetimi ile birlikte Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i makamında ziyaret etti. ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler arasındaki ilişkiler masaya yatırıldı.
“YENİDEN ÇIĞIR AÇACAK”
“Başkan Serteser’in çalışmalarını yakından izliyoruz” diyerek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Serteser’in kısa zamanda Afyon’a yaptıkları ile gurur duyduklarını söyledi. Başkan Görgöz, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasına ilişkin projenizde harika. Tam önemli bir noktada çığır açacak. Afyon halkına, Afyon’un gündemine sunulabilecek çok önemli bir proje. İnşallah bir an önce faaliyete geçer. Yeni yerinizi gezme fırsatımız olmadı. Oranın da yine Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na ve Afyonkarahisar’a yakışır nitelikte olduğunu biliyoruz” dedi.
“EL ELE HAREKET ETME ZAMANI GELDİ”
Partilerin sivil toplum kuruluşları ile daha fazla görüşmeleri gerektiğini kaydeden Görgöz, “Türkiye’de ciddi şekilde taraf olmadan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın ve tüm diğer demokratik kitle örgütlerinin el ele vererek hareket etme zamanı geldi, geçiyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak daha sık görüşerek neler yapabiliriz bunları ortaya koymak istiyoruz ve sizin yaptığınız bu kısa zamanda görev başında yapmış olduğunuz başarılı çalışmaları gururla izliyoruz. Sonuna kadar da yanınızdayız, arkanızdayız” diye konuştu.
“HER GÖRÜŞE KUCAK AÇMAK DURUMUNDAYIZ”
Siyasi partilerin, demokratik hayatın vazgeçilmez organları olduğunu ifade eden Başkan Serteser, şunları kaydetti; “Cumhuriyet Halk Partisi de ana muhalefet partisi olarak mecliste temsil edilen bir parti. Neticede diğer partiler de sıkı bilgi alışverişinde olmamız gerekir. Üyelerde de her görüşten insan var. Kucak açmak durumundayız. Çünkü demokratikleşmenin de gereği budur zaten. Herkesin aynı görüşte olmasını bekleyemeyiz. Mühim olan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası gibi kurumlarda her fikirden bir şeyler alarak her partimizin ziyaretinde bir fikir alıp Afyon’u daha da geliştirmek çabasında olmak gayemiz. “Biz buraya yönetime geldiğimiz günden beri önem verdik. Önem vermeye de devam edeceğiz” dedi.
“ÇALIŞMALARA DAHA FAZLA ŞEVK VERİYOR”
Serteser, “Afyon’u ve bölgeyi nasıl geliştirebiliriz, dolayısıyla Türkiye’ye Afyon’dan nasıl fayda temin edebiliriz, hep birlikte çaba içinde olmalıyız. Hakkımızda söylediğiniz güzel sözler için de teşekkür ediyoruz. Sizlerin böyle görmesi bizi daha mutlu ediyor. Çalışmalarımızda daha fazla şevk veriyor. Her zaman Afyon’a bir şey katmaya çalıştık. Bundan önceki başkanlar da bunun çabasında oldular. Fakat bu güzel eseri meydana çıkarmak için oldukça çaba sarf ettik” şeklinde konuştu.
“İLK SIRALARDA BİNA OLACAK”
ATSO üyelerine yönelik hizmette kaliteyi artırmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Serteser, “Hizmet kalitesini artırırken sadece Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili işlerde değil sosyal ve kültürel konularda da onlara hizmet etmek istediğimizden çok fonksiyonlu yaptık. İnşallah 1-2 ay içerisinde de buraya geçeceğiz. Orayı hep birlikte gezdiğimiz zaman sizde göreceksiniz ki bizim Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkezimizden sonra (metrekareyi dışında tutarsak) gerek mimari gerek fonksiyonellik gerek teknoloji açısından ilk sıralarda bir bina olacak. Bunun da Afyon’a yakıştığını düşünüyoruz” dedi.
“ASLAN, YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR”
Afyon’un hızla ilerlemesi gereken bir şehir olduğunun altını çizen Serteser, “Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Termal turizmin çok ilerlemesi, mermer gibi bir sektörün de Afyon’da halen lider sektör olması dışarıdan ilimize gelen kişi sayısını artırmakta. Havaalanından sonra otellerimiz sağlık sigortaları ile anlaşma imzalayabilirlerse yurt dışından gelen turist sayısı artacak. Aslan yattığı yerden belli olur. Biz yurt dışına gittiğimiz zaman o bölgenin ticaretini, sanayisini temsil eden kurumlar yattığı yerden belli oluyorlar. Biz de ilk önce bu imkânı Afyonkarahisar’a sağlamak gerektiğine, üyelerimizin gururla böyle bir tesisin sahibi olduklarını dışarıdan gelenlere bunu hissettirmeyi düşündüğü için böyle bir tesisi yaptık” diye konuştu.
“ÇALIŞMALARA EN ÜST DÜZEYDE DEVAM EDECEĞİZ”
Yurt dışından gelen sanayici ve iş adamlarının ister istemez bu tip binalardan ve fonksiyonlardan etkilendiğini kaydeden Başkan Serteser, “Bu tip binalara sahip şehirlerin ekonomiye, sanayicisine sanayi erbabına daha önem verdiği hissi oluşuyor. Bir güven hissi oluşuyor. Bir firmayla bilhassa büyük çapta iş yapacak bir iş adamının hakikaten etkiliyor. Bu psikolojiyi Afyonkarahisar’da oluşturmak istiyoruz. Bu binayı açtığımız zaman sizler de hissedeceksiniz. Bunu sizler de göreceksiniz. Sonrada hızlı adımlarla Afyonkarahisar sanayisini, ticaret hayatını, kültürel ve sosyal hayatına ne kadar fayda sağlayabilirsek en üst düzeyde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Ziyaret, görüş alışverişinin ardından sona erdi.
>>>Duygu TEKİN – Gazete 3