Yeniden yapılanmaya giden BSL'deki temsilcimiz HDI Sigorta Afyon Belediyespor, iki yabancısıyla çıktığı Semt77 Yalovaspor maçını 106-73 kaybetti.

Afyon'un yeni koçu Korhan Aydanarığ ile asistanlarından Erhan Yetim hastalıkları nedeniyle görev yapamadı, takımı asistanlardan Oğulcan Çağlar yönetti.

Afyon takımında, anlaşma yapılan üç yabancıdan lisansı yetişen Johnny Hamilton ve Kenny Hayes kadroda yer aldı. Yalovaspor'da ise yeni transfer Roberto Gallinat ilk maçına çıktı. 

HDI Sigorta Afyon Belediyespor'un kadrosu: Tuğberk Gedikli 2, Mertcan Solkol 8, Şafak Edge 5, Hamilton 14, Hayes 20, Berkan Aksu 11, Bilgehan Diril 7, Barış Ülker 1, Onur Özkapıcı 3, Hüseyin Çevirgen 2

Afyon'un yabancıları ilk maçta tutuk ve yorgun göründüler ve bekleneni veremediler.

1. Periyot: 12-28 / 2.Periyot:33-57 / 3.Periyot:49-82 / Maç sonu:73-106

Maçla ve takımla ilgili düşüncelerini Afyonhaber'a anlatan Sitemiz Köşe Yazarı İdris Özek, şunları söyledi:

"Kulüp yöneticilerinin ve belediye başkanımızın heyecanına ve arzularına bizzat şahit oldum. Bu çok olumlu ve güzel bir gelişme. Ayrıca taraftarımız da bu maçta istekliydi, takıma destek verdi. Henüz kaybedilen bir şey yok. Kulüp yöneticilerinin gençliği, azmi, heyecanı ve bu heyecana takım teknik kadrosunun ve oyuncularının ortak olmasıyla ve elbete şehrin ve taraftarın takıma destek vermesiyle ligde kalırız.

Maçla ilgili olarak: Takımımız genel olarak henüz hazır ve uyumlu değil, özellikle Hamilton ve Hayes'i yorgun gördüm ya da antrenman eksikliği var gibiydi. Maça konsantre olamadılar. Ama ikisi de çok yetenekli oyuncular . İlerleyen maçlarda takıma yeni yabancıların ve yerlilerin katılımı ve sürekli antrenman ile uyum ve motivasyon sağlanacaktır. Ama daha fazla geç kalmadan bu iş olmalı. Ümitsizliğe gerek yok, bu iş olacak. Çok az sabır ve zaman. Hamilton'un motivasyon ve güç depolamasıyla 5 numarada sorun kalmayacak gibi, ama onun yanına iyi bir 4 numara, Hayes'le birlikte iyi ve atletik bir oyun kurucu da gerekebilir. Tabii bunu yeni başantrenörümüz ve teknik kadromuz daha iyi bilecektir. Ben umudumu koruyorum ve bu takımın ligde kalacağına inanıyorum. Tabii bu takımın en büyük gücü taraftarı... Şehir olrak, taraftar olarak bu takımın arkasında yanında olmalıyız..."