ING Basketbol Süper Lig’in 2.hafta mücadelesinde, temsilcimiz HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Petkim deplasmanından 81-78 galibiyetle ayrılarak 2’de 2 yaptı. 

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

ING Basketbol Süper Lig’in 2.hafta mücadelesinde, temsilcimiz HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Petkim deplasmanından 81-78 galibiyetle ayrılarak 2’de 2 yaptı. 

 

Maça Wright’ın liderliğinde etkili başlayan Afyon 4 dakika geride kalırken 9-4 öne fırladı. Sinan’ın da skor katkısıyla beraber hücumda ritm bulan konuk ekip periyodun bitimine 3 dakika kala farkı 9’a çıkardı (9-18). Üçlüklerle oyuna dönen Petkim; Paco Cruz’un sayılarına engel olamayınca Afyon Belediyesi ilk çeyreği çift haneli farkla önde kapattı (19-29). 

2.çeyreğe de yüksek tempoyla başlayan Afyon, Cruz-Wright-Egemen üçlüsüyle 5 dakika geride kalırken farkı 12 sayıya çıkardı (31-43). Wright’ın kenara geldiği bölümde Petkim, savunma sertliğini artırarak daha yüksek enerjiyle oynadı ancak kaçan basit atışlar ve boş şutlar sonucu farkı en fazla 6’ya düşürebildi ve açıkcası skoru dengeleme şansını iyi kullanamadı. Pota altından skor üretimine devam eden Petkim, periyodun sonunda Sinan’dan gelen üçlükle soyunma odasına 52-40 üstünlükle gitti. 

İlk yarı sonunda Wright 17 sayı ile yıldızlaşırken, Egemen Güven de 10 sayı 5 ribaund ile önemli bir katkı verdi. Petkim’de ise Vasiliauskas 11 sayı 5 asist ve Ray 10 sayı ile öne çıkan isimler oldular. 

2.yarıya Ray’in sayılarıyla başlayan Petkim, farkı 2 dakika içinde 7’ye çekti. Steve Zack’in pota altı hakimiyetiyle beraber periyodun bitimine 3 dakika kala farkı tek baskete çeken ev sahibi ekip tekrar oyuna ortak oldu. Sinan’ın enerjisiyle skor bulan Afyon, final periyoduna üstün giren takım oldu (58-63)

Afyon’da ilk yarının sonunda sakatlanan Kairys’in sahaya dönememesi ve Egemen’in 4’lemesi ile son çeyreğin başında 4 kısaya döndü. Sıkışan oyunda rakibine üst üste 2 kez hücum faul yaptırtan konuk takım Wright ve Cruz’un sayılarıyla da 6 dakika kala farkı 8’e çıkardı. Rakibinin kısalması sonucu Zack’i biraz daha aktif kullanan Petkim farkı çabucak 2’ye düşürünce 4 faullü Egemen tekrar oyuna döndü. Cruz’un sayılarıyla toparlanan rakibine Ray’in bir hücumda bulduğu iki üçlüğü ile cevap verince 2 dakika kala maç 75-75’de eşitlendi. Günün başarılı ismi Cruz’un üçlüğü ile tekrar öne geçen Afyon, Leissner’den gelen sayıyla farkı 5’e çıkardı. 24 saniye kala top 3 sayı önde olan Afyon’daydı. Bu sürede faul yapmayan Petkim, rakibinin süreyi erittikten sonra topu çembere atıp süreyi bitirmesine izin verince sahadan galip ayrılan taraf 81-78’lik skorla Afyon oldu. 

 

10 üçlük isabeti bulan Afyon’da Wright 24 sayı 6 asist, Paco Cruz 18 sayı 5 asist, Egemen Güven 12 sayı 7 ribaund ve Sinan Sağlam 9 sayı 10 ribaund ile galibiyetin mimarları olurken, Petkim’de Ray 26 sayı, Zack 20 sayı 10 ribaund ile mücadele ettiler.