Merkez Belkaracaören köyü sınırları içinde yaklaşık 4 milyon metrekare alanda Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması isteğini uygun gören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi.
İGM’nin Aralık ayı toplantılarının ilk birleşimi Meclis Başkan Vekili Selçuk Çirkin’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda ilk olarak gündem dışında olan konular okutularak rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderilmesine karar verildi. İscehisar ilçesinde bulunan mülkiyeti idareye ait Özel İdare İş Merkezi’nin bodrum katındaki boş alanın, arşiv hizmetlerinde kullanılmak üzere ilçe müdürlüklerine tahsis edilmesi talebini uygun gören Plan Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarının aynı yöndeki raporları oybirliğiyle kabul edildi. Belediye mülkiyetindeki 110 pafta, 731 ada, 6 parseldeki 3 bin 600 metrekarelik arsa ile Karaman İş Merkezi’ndeki işyerlerinin takası konusundaki komisyon raporlarının ilerleyen toplantıda görüşülmesine karar verildi. İl Özel İdaresi 2012 yılı bütçesi ile ilgili İlçe İl Özel İdare Müdürlükleri kurumsal kodu altında bulunan personel giderleri ile ilgili ödeneklerin, eksik gelmesi nedeniyle ödenek aktarım talebini uygun Plan Bütçe komisyonunun raporu oybirliğiyle kabul edildi.
“RESTORE İMKANLARA GÖRE YAPILSIN”
Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait, Bayat Hükümet Konağı’nın son dönem Osmanlı yapısı olması nedeniyle, Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda dönemin özelliklerine uygun bir şekilde restore edilmesi talebinin imkanlara göre yaptırılmasını uygun gören Plan Bütçe, İmar Bayındırlık komisyonlarının raporları oylandı. Buna göre; İmkan varsa Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına ait katkı payına dahil yönetmenliğe göre sonuçlandırılması, imkan yoksa Bayat Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin yaptırılması ön görülüyor. Her iki komisyonun aynı yöndeki raporları oybirliğiyle kabul edildi.
İL ENCÜMENİ YETKİSİNE, CHP VE MHP REDDİ
Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu Uygulama Yönetmeliği gereğince il sınırları içerisinde İl Özel İdaresi adına intibakı yapılmak üzere açılan veya açılacak olan su kuyularının 10 yıla kadar kiralanması için İl Encümenine yetki verilmesi isteği görüşülerek karara bağlandı. İdari ve Hukuk İşleri komisyonunun MHP’li komisyon üyesi Yusuf Şahan’ın ret oyuna karşılık isteği uygun gören raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıdaki oylamada da MHP grubunun tamamı, CHP’li üyelerden iki üye, ret oyu kullandı.
“DAHA ÖNCE BAŞLATILAN BİR ÇALIŞMA”
Merkez Belkaracaören köyü sınırları içinde İl Özel İdaresi yüzde 25, Afyonkarahisar Belediyesi yüzde 25, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) başkanlıklarının da yüzde 25’şer katılımlarıyla yaklaşık 4 milyon metrekare alanda tarıma dayalı ihtisas hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması isteğini uygun gören Plan Bütçe, İmar Bayındırlık, İdari Hukuk İşleri, Tarım ve Orman komisyonlarının aynı yöndeki raporları da oybirliğiyle kabul edildi. Meclis Başkan Vekili Selçuk Çirkin, daha önce hayvancılık bölgesi olarak başlatılan çalışma olduğunu söyledi. Çirkin, bundan böyle hayvancılık OSB’ye izin verildiğini, daha önce yüzde 1 oranla Şuhut Belediyesi’nin de temsil edildiğini, 4 grubun yüzde 25 eşit hisseyle yer aldıklarını ifade etti.
Meclis Aralık ayı ikinci birleşimini bugün tamamlayacak.
>>>Gazete 3