Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet TAYTAK’tan Afyonkarahisar’a Bir Müjde Daha:

 

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet TAYTAK ve Kütahya Milletvekili Ahmet ERBAŞ Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’yu makamında ziyaret ettiler. Milletvekili Mehmet TAYTAK daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hayvancılık sektörüne katkı sağlaması sebebiyle Afyonkarahisar’da bir Hayvan Kontrol ve Dinlendirme İstasyonu kurulmasını talep etmişti. Daha sonraki girişimleri neticesinde kurulacak bir kontrol noktası yapılmasına dair söz alan Taytak yaptığı açıklamada;

 

“Afyonkarahisar’da Hayvan Kontrol ve Dinlendirme İstasyonu kurulması çalışmaları yapılıyor. Kurulacak istasyon için belirlenen arazilere yönelik projeler hazırlanmış durumda, projesi tamamlanan yerle ilgili olarak; Çevre Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Hayvan Kontrol Ve Dinlendirme İstasyonlarının belirli süre işletilmesi için gerekli irtifak ihalelerinin yapılması için görüşmeler devam etmektedir. Afyonkarahisar’ da kurulması planlanan hayvan dinlendirme istasyonu ile ilgili olarak bakanlık tarafından proje çizim ihalesi yapıldı, proje çizim işlemleri süreci devam ediyor. Afyonkarahisar’a kurulacak bir kontrol noktası ilimiz hayvancılık sektörüne katkı sağlamasının ötesinde, sunacağı istihdam imkânı yönüyle de tarafımızca değerli görülmektedir” dedi.

 

 

TAYTAK AFYON’DA İZİNLİ KENEVİR YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN TALEPTE BULUNDU

 

Taytak ayrıca daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kenevir üretimine izin verilen iller arasında Afyonkarahisar’ında listeye eklenmesi için girişimlerde bulundu. Bakan yardımcısı Aksu ile yapılan görüşmede; “Afyonkarahisar ilimiz kültüre elverişli tarım arazisi ve mera alanları ile büyük bir tarımsal potansiyele sahiptir.

Ülkemizde toplam 19 İl ve ilçelerinde izinli kenevir yetiştiriciliği yapılabilen illerimiz ile aynı iklim özellikleri, tarım ve hayvancılık potansiyeli, tarım ve tarıma dayalı sanayideki üretimi, tohumculuk üretimindeki önemli merkezlerden olması, ulaşım ağlarının kesişim noktasında bulunması, ithalat ve ihracat limanlarına yakınlık nedeniyle Afyonkarahisar İlimiz Kenevir Yetiştiriciliği ile ilgili yönetmelik değişikliği ile gerek yetiştiricilik, gerek tohumluk üretimi gerekse kenevir işleme tesislerinin kurulması ve kenevire dayalı sanayi tesislerinin kazandırılmasıyla ülkemiz ve bölgemiz gelişimine önemli katkı sağlayacaktır.” dedi.