Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar SYD Vakfı’nın işbirliği ile vatandaşımızın bireysel projesi hayata geçti.
Belediye Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkılarıyla hayata geçirilen ve Kurtuluş Caddesi Zafer Mahallesinde hizmet verecek olan Çınarınaltı Katmer Gözleme Salonu ve Büfe’nin açılışı Vali Yardımcısı Ali Şanlıer ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından gerçekleştirildi.
Açılış töreni Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl SYD Vakfı Müdürü Süleyman Arı, Mütevelli heyet üyeleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.
Açılış konuşmasında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığını yürüttüğü SYD Vakfımızın 2012 yılı içerisinde çok sayıda mağdur, muhtaç vatandaşlarımıza mesleklerini icra edebileceği projeler yaptığını ve belediye olarak da bu projelere destek verdiklerini, işbirliği ile vatandaşlarımızı iş sahibi yaptıklarını belirterek, böylece yoksulluğun azalmasına katkıda bulunduklarını belirtti. Balık vermeyi değil, balık tutmayı öğrettiklerini ifade etti.
Belediye olarak bu vatandaşımızın yerini tahsis etmede yardımcı olduklarını, SYD Vakfı tarafından da malzemelerinin alındığını belirten Çoban, inşallah kendi ayakları üzerinde durabilecek hale geleceğini belirtti.
Vali Yardımcısı Ali Şanlıer’de bireysel projelere önem verdiklerini, bu konu üzerinde detaylı çalıştıklarını, yoksul vatandaşlara iş edindirmenin önemli olduğunu vurguladı.
İl SYD Vakfı Müdürü Süleyman Arı’da işyeri açılan vatandaşlarımızın projelerini hayata geçirmelerinden itibaren 2 yıl geri ödeme yapmadıklarını, daha sonraki 5 yıl içerisinde faizsiz bir şekilde anaparayı ödeyeceklerini belirtti. Böylece geri ödemenin 7 yıl içinde yapıldığını belirtti.
İşletme sahibi, Nazike Gök de büfenin açılmasında desteklerini esirgemeyerek, yardımcı olan Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na, Belediye Başkanımız Burhanettin Çabon’a ve diğer yetkililere teşekkür etti.