Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra bölgeye yapılan yardım faaliyetlerine Belediye Başkanımız Mustafa Çöl’ün önderliğinde, Sandıklı ilçesi olarak bizlerde üzerimize düşeni yapmak için yardım seferberliği düzenlemiş bulunmaktayız.

AFAD’ın koordinatörlüğünde yapılacak olan yardım faaliyetlerine destek olmak üzere; “Çadır, battaniye, atkı, bere, eldiven, mont, kazak, bot, çorap, ısıtıcı, kullanılmamış giysi, havlu, gıda kolisi gibi ihtiyaçlara destek vardır.

Yardım faaliyetlerine katılmak isteyen vatandaşlar yardımlarını 28 Ocak Salı günü saat 17:00’ye kadar Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce ulaştırmaları gerekmektedir.

Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Mustafa Çöl; “Sandıklı ilçemiz tarihinde birçok yardım faaliyetinde ilk sıralarda yer alarak bunu defalarca göstermiştir. Osmanlı İmparatorluğu zamanında dış borcun ödenmesinde, Kurtuluş Savaşında Türk Hava Kuvvetlerine iki uçak bağışlanmasında hep ön saflarda yer almış, Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize, Halepli kardeşlerimize, Afrin’de düzenlenen barış pınarı hareketinde Kilis’e yapılan yardımlar hala hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır.

Şimdi’de Elazığ’da meydana gelen deprem felaketinin yaralarının sarılmasında yine ön saflarda olacağımızdan en küçük bir şüphemiz yoktur. Ben şimdiden kadim ilçemiz Sandıklı’mıza yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyor, AFAD ve Cumhurbaşkanlığımız nezdinde bölgede görev yapan bütün kurum ve kuruluşlara işlerinde kolaylıklar dileyerek, Elazığ ilimize geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Allah bize bir daha böyle acılar göstermesin inşallah. ” İfadelerine yer verdi.