rnrnHAYALLERİNİ YAKALArnrnAvrupa Birliği ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ‘Hayallerini Yakala’ (Catch Your Dreams) isimli Comenius ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

HAYALLERİNİ YAKALA Avrupa Birliği ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ‘Hayallerini Yakala’ (Catch Your Dreams) isimli Comenius Bölgesel Ortaklığı Projesi’nin birinci toplantısı Afyonkarahisar Çakmak Otel’de gerçekleştirildi.
Hayat boyu öğrenme programı 2012 yılı teklif çağrısı döneminde başvurulan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen projenin ilk toplantısı, proje ortağı ülkelerin temsilcilerinin katılımı ile Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Toplantıda proje ile ilgili bir açıklama yapan Şube Müdürü İbrahim Yeşilırmak, Avrupa birliği tarafından sağlanan hibe desteği ile yürütülen projenin ortaklarının, Afyonkarahisar’da Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Ali Çağlar Anadolu Lisesi, yurt dışı ortaklarının ise Çek Cumhuriyeti’nden Moravskoslezky Kraj Belediyesi, Pedagogicko-Psychologicka Porodna (Pedogojik ve Psikolojik danışmanlık Merkezi) ve Stredni Skola Elektrotechnicka Lisesi olduğunu kaydetti.
Projenin Türkiye ve Çek Cumhuriyeti’nden toplamda 48 kişilik bir ekip tarafından yürütüldüğünü söyleyen Yeşilırmak, “Gerçekleştirdiğimiz bu ilk toplantıya Çek Cumhuriyeti’nden 6 eğitimci katıldı. Okullarda kariyer farkındalığını geliştirmeyi hedeflediğimiz bu projenin temel amacı, kariyer eğitimini uzmanlarla iş birliği yaparak okullarda yerleştirmek ve geliştirmek. Proje kapsamında yurt dışından gelen misafirlerimiz projenin ortakları ile birlikte Afyonkarahisar’ın tarihi ve önemli mekanlarınıda ziyaret edecekler” dedi. GÖKTEN CEYLAN (İHA)