Son yıllarda haşhaş ekiminden memnun olan çiftçilerimizin daha fazla alana ekim yapmak istediğini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya bu talepler doğrultusunda ülkemizdeki 450 bin dekar olan haşhaş ekim alanının geçen sene 700 bin dekara yakın olarak gerçekleştiğini ifade etti.



Özkaya, ekimler sonucu oluşan mamullerin işlendiği tek merkez olan alkoloid fabrikasının işleme kapasitesinin yıllık 25 – 30 bin tona civarında olmasına rağmen geçen yıl yapılan yaklaşık 43 bin ton üretim sonrası fabrika depolarının dolduğunu belirtti. Çiftçilerimizin gelecek yıllarda zarara uğramamaları için tedbirler almaya çalıştıklarını ifade eden milletvekili Özkaya, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve görüşmeler sonucunda bu yıl fiyatların erken açıklandığını söyledi. Milletvekili Özkaya, TMO’nun beyaz ve mavi tohumu eken çiftçilerimizden haşhaş kabuğunun kilogramını 6 TL’ye diğerlerini ise 5 TL’ye alacağının müjdesini verdi. 

Kota artışına ilişkin talepleri değerlendirdiklerini belirten milletvekili Özkaya, ilimiz için kota artışı konusunda çalışmalarının devam ettiğini ancak yapılacak planlamalar sonucunda kısmi kota artışı sağlanacağını ifade etti.