Mahalle, sokak ve caddelerin yanı sıra ilaçlama ekipleri, kanallar, fosseptikler ve piknik alanlarında da ilaçlama çalışması yapacak.

 

      Afyonkarahisar Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri yaz aylarının gelmesiyle birlikte larva, karasinek ve sivrisinekle mücadele çalışmalarına başladı.Haşere mücadelesinin etkili bir şekilde yürütülebilmesi için hazırlıkların tamamlandığını aktaran Veteriner İşleri Müdürü İsmail Atlı, vatandaşlarımızın huzurlu bir yaz dönemi geçirmelerini amaçladıklarını ifade etti. Müdür Atlı, “Larva, karasinek ve sivrisinek haşereleri ile mücadelesine geçtiğimiz Mart ayı itibariyle başladık. Bugüne kadar periyodik olarak devam etmekteyiz. Sezon bitene kadar larva ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Havaların ısınmasıyla birlikte mahallerimizde, sokak ve caddelerimizde, vatandaşlarımızın huzur bulabileceği alanlarda araç üstü ilaçlama makinelerimiz ile sezonumuzu açmış bulunmaktayız. Bundan sonrada periyodik olarak 58 mahallemiz başta olmak üzere, Ankara yolu, İzmir yolu, Eskişehir yolu ve Kütahya yolunda bulunan tesislerde ve özellikle kara ve sivrisineğin yoğun olduğu yerlerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sabah erken saatlerde karasinek mücadelesi için akşam gün batımından sonra da sivrisinek mücadelesi için çalışmalarımıza başlayacağız. Sezon sonuna kadar aralıksız olarak larva ve uçkun mücadelesine devam edeceğiz” dedi.    

                VATANDAŞIMIZIN HUZURU İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İlaçlama ekip ve ekipmanları ile 58 mahallenin tamamında ilaçlama çalışması yapılacağına dikkat çeken Müdür İsmail Atlı, piknik alanlarının yanı sıra kanal ve fosseptiklerin de ilaçlamasını yapacağız. Vatandaşlarımız haşereden uzak huzurlu bir zaman geçirmesi için çalışmalarımız  bundan sonra da devam edecek” dedi.