Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) gerekçeli kararının tamamen gerekçesiz olduğunu belirterek, "Türkiye tarihinde bu gerekçe üzerinden iptal edilmiş bir seçim yok. AKP'nin oyların çalındığı iddiaları kararda yer almıyor. Hani oy çalma nerde” dedi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

“Hani oylar çalınmıştı?”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) gerekçeli kararının tamamen gerekçesiz olduğunu belirterek, "Türkiye tarihinde bu gerekçe üzerinden iptal edilmiş bir seçim yok. AKP'nin oyların çalındığı iddiaları kararda yer almıyor. Hani oy çalma nerde” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP Genel Merkezi tarafından 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimleri için Zeytinburnu İlçe Sorumlusu olarak görevlendirildi. 

AKP'NİN AYRIŞTIRICI SÖYLEMLERİ VATANDAŞIN BÜYÜK TEPKİSİNİ TOPLUYOR...

Ramazan ayının başından bu yana İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdüren Milletvekili Köksal, esnaf ve ev ziyaretlerinde bulanarak vatandaşlarla bir araya geliyor. Gittiği her bölgede 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine günler kala AKP’nin ayrıştırıcı söylemlerinin vatandaşlar tarafından büyük tepki topladığını gördüğünü kaydeden Köksal, "Her yerde Ekrem İmamoğlu sevgisini görüyoruz. Esnaf ve ev ziyaretlerimizin yanı sıra STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile de bir araya geliyoruz." dedi. 

16 MİLYON İSTANBULLUNUN HAKKINI YENİDEN TESLİM EDECEĞİZ

16 milyon İstanbullunun hakkını yeniden teslim etmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerinin önemle altını çizen Köksal, "AKP 31 Mart'ta da kullanmış olduğu çirkin ve ayrıştırıcı üslubunun ve siyasetinin mağlubu olmuştu. Gittiğimiz her bölgede görüyoruz ki, AKP 23 Haziran'da da İstanbullu yurttaşlarımızın demokrasi tokadını yiyecek. Her Şey Çok Güzel Olacak." ifadelerini kullandı. 

YSK KARARININ HERHANGİ BİR YERİNDE "ÇALMA" İFADESİ YER ALMAMIŞ

"AKP aynı zarftan çıkan ve aynı sandık kurulunun saydığı 4 pusulanın 3’ünü geçerli sayıp birini niçin geçersiz saydığının akla mantığa sığan bir yanı olmadığını bal gibi biliyor." diyen Köksal, "Ama sırf Büyükşehir Belediye Başkanlığında kendi adayı seçilemediği için seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanımızın mazbatasını haksız hukuksuz bir şekilde elinden alıyor. İmamoğlu'na Yunanistan destekliyor gibi ithamda bulunanlara gelince biz bu topraklara göz dikmiş Yunanlıları denize dökmüş Atanın evlatlarıyız keşke Yunan galip gelseydi diyen Fesli Deli Kadir’in cenaze namazında saf tutanlardan değiliz. Türkiye'de yediden yetmişe herkesin tanıdığı hatta 5 yaşındaki bir çocuğun dahi tanıdığı Ekrem İmamoğlu'nu tanımadığını söyleyip her haber bülteninde İmamoğlu'nu takip edenleri de dilerlerse kendisiyle en kısa sürede tanıştırabilirim. Tanışmak istemezlerse de zaten 23 Haziran sonrası yeniden Başkan seçildiğinde tanımış olacaklar. YSK kararının herhangi bir yerinde çalma ifadesi yer almamıştır. Oylar çalındı diyen AKP'liler milletin karşısına çıkıp ne söyleyecek?" diye konuştu.

23 HAZİRAN'DA DA SONUÇ DEĞİŞMEYECEK

23 Haziran akşamında da İstanbul seçiminin sonucunun değişmeyeceğini dile getiren Köksal, "31 Mart'ta İstanbul halkının iradesi ortaya çıkmasına rağmen bu kadar insana yapılan eziyete anlam vermek mümkün değil. AKP'liler İstanbul’da oyların çalındığını iddia ediyorlar. AKP İstanbulluların huzurunu, hizmet hakkını çaldı. 31 Mart’ta iftira ve yalanla kazanamadıkları seçimi yine kazanamayacaklar." şeklinde konuştu.