Eski il Başkanı Savaş Erdoğan ile birlikte 6 ismin ihraç istemi ile disipline neden sevk edildi sorusuna “Kimsenin partiye küfür etmeye hakaret etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur” dedi.

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “Hakaretler var. Bunu sosyal medyada kimse paylaşamaz. Eğer dışarıda eleştiri hakkını kullanacaksa ve dışarı da yeteri kadar trol var. Genel başkana ve genel merkeze küfreden. Bir de bizim iç trollerimiz olursa biz sıkıntıya düşeriz” dedi.

Büyük bir özveri ile çalışıyoruz

Her hafta yerel ve ulusal medya temsilcileri ile parti binasında bir araya gelerek basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’i ölümünün 12’inci yılı dolayısıyla rahmet ve minnetle andı. 3 haftalık görev süresi boyunca yönetim kurulu ve teşkilat mensupları ile büyük bir özveri içerisinde çalıştıklarını ifade etti. Tüm ilçe örgütlerini ziyaret ettiklerini söyleyen Ercan, ilçelerde yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarını, meclis üyesi ve il genel meclis üyesi adaylarını belirlemeye çalıştıklarını ifade etti. Sosyal belediyeciliğe uygun isimleri tespit edeceklerini dile getiren Ercan, belirledikleri isimlerle halkın önüne çıkacaklarını hatırlattı.

Hiçbir kurum sahipsiz değildir

Eski il başkanı Savaş Erdoğan ile birlikte 6 ismin parti disiplin kuruluna sevk edildiğini doğrulayan Ercan, “Hiçbir kurum sahipsiz değildir. Partinin üyesiyim diye kişiler kim olursa olsun ben dahil hatta genel başkan veya genel başkan yardımcıları da partiye küfür etmeye hakaret etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Şuanda 6 arkadaşımız ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edildi. Bu şuan aynı yargı da olduğu gibi hukuki bir süreç. Disiplin kurulunda olan bir konuya disiplin kurulu ve yüksek disiplin kurulu başkanları vardır. Benim genel başkanı etki etmem söz konusu değildir. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın suçları yoksa ve söyledikleri eleştiri kapsamında ise şayet disiplin kurulu bunu değerlendirecektir. Eğer hakaret boyutunda ise bunun savcılık boyutu da vardır. Bunu genel merkez o şekilde değerlendirir. Hakaretler var. Bunu sosyal medyada kimse paylaşamaz. Eğer dışarıda eleştiri hakkını kullanacaksa ve dışarı da yeteri kadar trol var. Genel başkana ve genel merkeze küfreden. Bir de bizim iç trollerimiz olursa biz sıkıntıya düşeriz. Hiçbir parti bunu bünyesinde barındıramaz. Hangi partinin genel başkanına ve genel merkezine küfür etmek vardır da üye olarak devam etmektedir. Bunu da takdirinize sunuyorum” dedi. Konuşmasının ardından Ercan, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı





TÜRKELİ GAZETESİ