O kadar Türkçe yazdık, çağrıda bulunduk dinletemedik. İki kelime İngilizce yazdık ve karşılığını buldu. Tabii ki bizim çağrımız ve katkımız deryada bir damla niteliğindedir. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ekibiyle birlikte istifa etti. Türk futbolu için güzel bir gelişme.







Yeni MHK açıklandı, bir kişi dışında olumlu buldum. Biz sadece tek bir takım adına olaylara bakmıyoruz, genel olarak olayları ve kişileri değerlendirmeye çalışıyoruz. Her hakemin tuttuğu bir takım vardır ve normaldir ama bunu işine yansıtmaması gerekir. Yusuf Namoğlu fanatik derecede bir takım taraftarıydı ve bunu da işine çok açık yansıtıyordu. Sonucu hep birlikte gördük.







Şimdi de kurulda yer alan eski hakem Hamza Mısır; değme trollerden daha fazla troll denilebilecek birisi. Bir takıma karşı kurşunla yapılan suikasti savunabilecek veya hafife alabilecek kadar aklı tatile çıkmış bir fanatik hatta holigan! ‘Olay yerindeyim kurşun değil taş’ deyip saldırıyı çok hafife alan hala tüm kesimlerce kumpas olduğu belli olan yargı tarafından kumpas olduğu tescillenen 3 Temmuz sürecini savunan birisinin MHK de işi yok. Herkes tarafından yönetimi lanetlenen, Braga-FB maçının hakemi İvan Babek denilen hakemi savunabilecek kadar aklını yitirmiş! birinin kurulda ne işi var? Galatasaray’ı Beşiktaş’ı veya başka bir takımımızı da hedef almış olsaydı tavrımız değişmezdi. Hamza Mısır’a sormak istiyorum: Bir futbol takımının aleyhine, sosyal medyada, sahibi olduğun gazetede açık açık defalarca görüş bildiriyor isen, MHK üyesi olarak ; nasıl tarafsız olacaksın? Olamazsın, mümkünde değil, insanın tabiatına aykırı bir durum bu. Hamza Mısır Trabzonlu olduğu için değil açık açık taraf tuttuğu için istenmiyor.







Trabzonlu bir başka isimde olabilir mesela Abdullah Yılmaz. Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı da olmasın ama kesinlikle tarafsız olsun atanan hakemler. Trabzon camiasına saygımız sonsuz. Bazı Takımların 11 yabancı ile çıktığı maçlarda, Trabzonspor’un öze dönüşünü, genç futbolcuları vitrine çıkarışını destekliyor ve devamını diliyoruz.







Camiaları karşı karşıya getirmeyelim ey TFF ve Demirören. Attığı tweetle seni alaya alan, hala kumpası savunan ve bir takıma karşı silahla yapılan saldırıyı ‘ti’ ye alan Hamza Mısır’ın MHK de işi yok ya sen görevden al ya da kendisi istifa etsin. Velhasıl; yeni MHK yönetimine, bir takıma olan düşmanlığını hiçbir platformda gizlememiş bir isim olan Hamza Mısır’ın getirilmiş olması tek kelime ile skandaldır! Onun için #İstifanıVerHamzaMısır Ya da Namoğlu gibi go home Hamza Mısır go home..





[email protected]



Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu