Afyonkarahisar Merkez Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, Destekleme Yetiştirme Kurslarının (DYK) başladığını kurslardan da 255 vatandaşın faydalandığını belirtti. Diktaş, Kurs sonunda yüzde 90’nın üzerinde başarı elde ettiklerini söyledi.  

Birçok alanda meslek edindirme kursu açan HEM, üniversiteye hazırlık kurslarıyla birçok öğrencinin üniversiteye yerleşmesini sağlıyor. 7 alanda üniversiteye hazırlık kursunun açıldığını kaydeden Diktaş; “Bu kursiyerlerimiz mezun yaş grubu 16 üzerinde olan gençlerimizden oluşuyor. Bu yıl ders bazında üniversiteye hazırlık kursu veriyoruz. Eğitimler alanlarında uzman 7 öğretmenimiz tarafından veriliyor. Bu alanlar ise Fizik, kimya, biyoloji, matematik, coğrafya ve Türk Dili Edebiyatı’dır. Kursa katılanları en iyi şekilde sınava hazırlamak için çalışıyoruz. Birinci sınava kadar kurslarımızın ilk bölümü tamamlanmış olacaktır. Daha sonra ise 2. Sınav hedefi olanlar için kurs devam edecektir. Bu kursumuz yine aynı dallarda olacaktır. Bunu sayısal, sözel ve eşit ağırlık şeklinde bölüp devam edeceğiz. İlgi oldukça fazla durumdadır. Sistem kapandığı için bize başvuramayan ama bize gelip başvuran vatandaşlarımızda var. Biz de o vatandaşlara arkadaşlarımızla yardımcı olmak için öğretmenlerimizle de elimizden geleni yapıyoruz. Bir şekilde tüm arkadaşlarımızın taleplerini de karşılayacağız” dedi.

Kurslarımız ücretsiz

Kursların tamamen ücretsiz olduğunu hatırlatan Müdür Dikta; “Bu kurslarımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi tamamen ücretsizdir. Kurslar başlamadan 1 ay önce merkezi sistem üzerinden kursiyerler talepte bulunuyorlar. Biz de bu kayıt sayılarına göre sıralama ve gruplamamasını yapıp daha sonra istenilen dallarda ve alanlarda öğretmenlerimizi temin edip kurslarımızın başlıyoruz. Bu kurslar tamamen ücretsizdir. Eski deyimiyle dershane ihtiyacının tamamını giderdiğimize inanıyoruz. Zamanında başvurular olduğunda da zaten öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamış oluyoruz” diye konuştu.

Hedef yüzde yüz başarı

Kurs sonunda yüzde 90’nın üzerinde başarı yakaladıklarını kaydeden Diktaş şöyle devam etti; “İlk yıl öğrencilerimizin büyük bir kısmı 4 yıllık fakültelere yerleşti. Geri kalanların tamamı da 2 yıllık bölümlere yerleşebildi. Yüzde 90’nın üzerinde bir başarı sağladık. Geçen yılki kursiyerler sayımız 1 yıl önceki yıla göre biraz daha azdı ama biz bu öğrencilerimizin tamamını yerleştirdik. Tercihte bulunan herkes ağırlıklı 4 yıllık fakülteler olmak üzere yerleşti. Bu yılki hedefimizde kursiyerlerin hedefleri doğrultusunda 2 yıllık ve ya 4 yıllık ne hedefleri varsa o hedefleri doğrultusunda bir eğitim programına tamamını yerleştirebilmektedir.” Dedi