Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Veysel Eroğlu’nun “esnafın yüzde 90’ı halinden memnun” sözlerinin adeta esnafla dalga geçmek olduğunu söyledi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada


Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP Milletvekili Veysel Eroğlu’nun “esnafın yüzde 90’ı halinden memnun” sözlerinin adeta esnafla dalga geçmek olduğunu belirterek, “Sayın Eroğlu fiziken esnafla görüşürken sanırım aklı işi tıkırında olan kamudaki bütün ihaleleri alan 5’li müteahhit çetesindeydi. Çünkü halinden son derece memnun olan servetine servet katan o 5’li çete” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’nun “esnafın yüzde 90’ı halinden memnun” açıklamasının adeta esnafla dalga geçmek olduğunu söyledi.

BU SÖZLER MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETMEKTİR
“Son 6 ayda 60 binin üzerinde esnafın kepenk kapattığı bir ülkede ‘esnafın yüzde 90’ı halinden memnun’ demek küçük ve orta ölçekli esnafla dalga geçmek demektir.” diyen Milletvekili Köksal, “Millet karnını zor doyururken, esnaf, işçi, çiftçi emekli hayatta kalma mücadelesi verirken her şeyi güllük gülistanlıkmış gibi göstermek milletin aklıyla alay etmektir.” şeklinde konuştu.

ESNAFI, ÇİFTÇİYİ, VATANDAŞI BİTİRMEYE ADETA ANT İÇMİŞLER…
Sürekli olarak esnafın, çiftçinin, emeklinin, vatandaşın yanında sahalarda olduğunu kaydeden Köksal, “128 milyon doların hesabını veremeyenler, yandaşlarına üçer, beşer maaş bağlayanlar, elektriğe, kömüre, doğalgaza, yeme gübreye neredeyse günlük olarak zam yapanlar, hammaddeyi ihraç edip esnafın hammadde de yaşadığı sıkıntıyı, üretim maliyetindeki artışını görmezden gelenler küçük ve orta ölçekli esnaf ile tarımı bitirmeye adeta ant içmişler. 6 yıldır milletvekiliyim esnafın, işçinin, çiftçinin, emeklinin, vatandaşın sürekli yanında, sahalarda onlarla birlikteyim. Çiftçi gübreye, yeme yapılan zamlardan, tarımsal sulamada kullandığı elektriğin maliyetinin yüksekliğinden ve bu yıl üstüne susuzluk sorunundan dolayı tarımdan kopmuş köyünden göçüp şanslıysa ya bir fabrikada işçi olmuş ya da apartman görevlisi olabilmiş. Birçoğu gündelik işlerle geçinmeye çalışıyor.” diye konuştu.

AKP YAPILAN ZAMLARIN SORUMLUSU ESNAF DİYOR, ENFLASYON BU YÜZDEN ARTIYORMUŞ..!
AKP’nin ülkeyi yönetememenin beceriksizliğini esnafa yüklediğinin önemle altını çizen Köksal, “Enflasyon ve zamlar yüzünden belimizin büküldüğü bu günlerde iktidar ülkemizi yönetememenin beceriksizliğini esnafa yüklüyor. Neymiş efendim yapılan zamların sorumlusu esnafmış bu yüzden enflasyon artıyormuş. Cuma fetvalarına bile konu ettiler. Beceriksizliklerini, iş bilmezliklerini yanlışlarını hatalarını esnafa yüklemeye kalkıyorlar. O esnaf pandemi de doğru dürüst destek almadan eldeki avuçtakini tüm birikimini harcayarak ayakta kalmaya çalıştı. O esnaf vergilerini, kirasını, elektrik faturasını, Bağ-Kur primini ödeyemez hale geldi. O esnaf pandemi de çektiği kredilerin borcunu nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

DÜNYA ÜLKELERİ PANDEMİDE VATANDAŞINI PARAYA BOĞDU, AKP İSE BORCA BATIRDI
Koronavirüs salgınında dünya ülkelerinin vatandaşlarını paraya boğduğunu, Türkiye’de ise AKP’nin vatandaşı borca batırdığını belirten Milletvekili Köksal, “Dünya ülkeleri salgında vatandaşını paraya boğdu, AKP iktidarı vatandaşı borca batırdı. Dünyada benzer ülkeler arasında vatandaşına en az destek veren buna karşılık en fazla borç veren ülke biz olduk. Birde çıkıp utanmadan esnaf halinden memnun deyip esnafa çok kredi verdik, diye ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Esnaf ise hem borç ödeyip hem de sattığı malın yerine yenisini nasıl koyacağını düşünüyor.” dedi.

EROĞLU FİZİKEN ESNAFLA GÖRÜŞÜRKEN SANIRIM AKLI 5’Lİ MÜTEAHHİT ÇETESİNDEYDİ
AKP Milletvekili Veysel Eroğlu’nun esnafla görüşürken aklının işi tıkırında olan kamudaki bütün ihaleleri alan 5’li çetede olduğunu dile getiren Köksal, “Sayın Eroğlu fiziken esnafla görüşürken sanırım aklı işi tıkırında olan kamudaki bütün ihaleleri alan 5’li müteahhit çetesindeydi. Çünkü halinden son derece memnun olan servetine servet katan o 5’li çete. AKP’nin söylemlerine ve buna karşılık ülkemizin içinde bulunduğu duruma baktığımda aklıma şu deyiş geliyor. “Deftere bakarsan hac farz olmuş. Kasaya bakarsan zekâta muhtaç.” şeklinde konuştu.